Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 mars, 2013

Grönskande påskdekoration med krasse i ägg

Påsken är ju en hyllning till livet och just ägg symboliserar liv då passar det väl bra att odla något i ägg?


Ett enkelt påskpyssel som både kan vara en söt bordsdekoration och en matnyttig plantering är att odla krasse i ett tomt äggskal.

Gör så här: sätt ett tomt äggskal i en äggkopp och lägg lite bomull i botten. Häll på lite vatten och strö över krassefrön (matkrasse). Lägg över plastfolie för att hålla fukten inne och vattna försiktigt varje dag. När krassen kommit upp sig lite tar du bort plasten och låter krassen växa sig hög. Enligt paketet ska krassen ta 7-10 dagar så gör detta nu så har du en skörd redo till påsk.

Tips: Gör flera stycken och ställ på matbordet i rad eller om ni har gäster; ställ en vid varje plats och skriv gästens namn på äggskalet som bordsplacering. Sen så är krasse självklart enormt gott att ha på mackor och på maten. Smarr!!

Detta är även mitt bidrag till Fabrikens torsdagstema som just denna vecka är påskpyssel, lämpligt nog. Titta in hos Fabriken för fler inspirerande påskpyssel. Fabriken är en enormt kreativ plats och efter lång tid som besökare ansöker jag nu om medlemskap.

Klicka här för mer påskpyssel från mig. Hoppas du hittar något som kan vara passande och kul!

Comments (3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.