Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 maj, 2013

Helt om i barnrummet

Snart 6 veckor i nya huset och nu börjar jag få lite energi tillbaka att verkligen sätta i gång med inredningen. Den första tiden handlade om att få rätt saker på rätt plats men nu måste vi få in en själ och visa att vi bor här.

Jag och maken har på varsit håll tänkt på barnens rum och haft samma tanke. Det är fel med den gamla inredningen, se här. Vi måste hitta nått nytt som passar det nya rummet och hur barnen nu är. De har växt och leker på ett nytt sätt. Mycket nytt alltså.

En favoritblogg är Mokkasin och hon visade några illustrationer som fick mig att hajja till. Nånting i dem fick mig att vilja hitta den stilen till ett helt rum. Låter kanske galet men inspiration kan ju komma ifrån vad som helst egentligen. Ska nog klicka hem dessa vackra illustrationer.

Bild lånad från Mokkasin

Barnen gillar djur väldigt mycket och jag hittade på loppis så sent som i förrgår en gammal skolplansch med fina flodhästar som fick mig att bestämma mig för att göra helt om i barnrummet. Det ska bli mer neutrala färger och mycket djurinspirerat. Ska vara lekfullt och inbjudande men lugnare. De starka färgerna vi har idag känns inte inbjudande. Kan inte säga vad det är… En känsla. Oj, flummigt, flummigt… Jag får återkomma när mina tankar lagt sig lite.

Här är ett litet collage, eller moodboard, på var mina tankar är just nu.

Länkar till dit jag hittade bilderna: Bild 01Bild 02, Bild 03Bild 04Bild 05, Bild 06; Saknar källa – någon som vet?, Bild 07Bild 08

Follow on Bloglovin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.