Följ mig:
Maträtter Utan kategori

Hollandaise med tryffel – perfekt till vårens primörer

14 maj, 2013

Vi ”flydde” till Skåne i helgen. Vi skulle ju ha åkt till Turkiet i torsdags men fick avboka i sista sekund då dotterns kropp fylldes med vattkoppor. Och tur då att det finns en snäll svärmor som har hus i Skåne som vi kunde få ta en smittsäker biltur till och ändå få lite ”semester”.

Så här på våren är det fullt liv i naturen och på gårdarna. Vi har gottat oss i goda råvaror och till dem har vi haft hollandaisesås med tryffel. Hur gott lät inte det då?? Jo, riktigt förbannat gott faktiskt.

När vi packade i all hast innan avfärd fick maken (han är ju bäst!) med sig en liten burk med tryffel. En liten bumling revs fint på rivjärn (för tryffeljärnet blev kvar hemma vilket retade maken nått vansinnigt) och blandades i den ljumma hollandaisen. Vi tog faktiskt genvägen via Erik Lallerstedt och hans färdiga såser men det behöver ni inte berätta för någon… Enkelt, snabbt och vansinnigt smaskigt.

Follow on Bloglovin

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close