Följ mig:
DIY & Pyssel Utan kategori

DIY piffigare galge

24 maj, 2013

De där rätt ocharmiga metallgalgarna som man får med kemtvätten kan man med fördel piffa till. Lite gammalt lakan i remsor och några enkla drag så har man gjort prinsessgalgar vackra nog för fina butiken.

Efter köks- och badrumsrenoveringstrenderna kom ”gör om garderoben”-trenden. En walk in closet blev hetaste mode. Tidigare var garderoben något man gömde sina skelett i och stängde duktigt men nu skulle den öppnas och stolt visas upp på rundturen. ”Oooh” och ”Aaaah” skulle gästerna utbringa. Då duger inga medföljande plastgalgar från KappAhl utan sammetsgalgar med breda axlar är ett måste. Snyggt men ganska opraktiskt egentligen (om man bortser från att det är bra för kläderna). De är ju väldans breda, typ 5 kemtvättsgalgar går in på den ytan…

Gör så här: Riv eller klipp långa remsor av lakan eller annat tyg, ca 2 cm breda. Ta en remsa och börja i klykan under kroken. Linda runt metallen så det täcker ordentligt och jobba dig framåt. De första varven är bra att linda hårt på varann så det fäster. Fortsätt hela vägen. När du behöver skarva så lindar du några extra varv över varann. Jag avslutade i klykan och fäste med en egen remsa som rosett runt. Perfekt att göra framför TV.n visade det sig.

Och här har ni min nya blåsa som ska invigas i morgon då jag ska på bröllop. Klackarna i taket!

Follow on Bloglovin

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Helena N 24 maj, 2013 at 11:54

  Vad fiffigt och så fint det blev!

  Galet snygg du kommer bli i den klänningen, och ha så skoj på festen.

  Kram
  http://helenanygrund.blogg.se

  • Svara Helena Lyth 24 maj, 2013 at 13:51

   Tack snälla Helena! Går galet snabbt att göra så nu ligger många lakan i farozonen.
   Ha en panghelg du med!

   Kram
   Helena

  • Svara Helena - amelia.se 24 maj, 2013 at 13:53

   Tack snälla Helena! Går galet snabbt att göra så nu ligger många lakan i farozonen 😉
   Ha en panghelg du med!

   Kram
   Helena

  Lämna en kommentar

  Close