Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 juni, 2013

Balkongen är inredd! Eller utredd snarare

Balkongen har fått sin inredning och det är det bästa “rummet” i huset just nu. Vi är inte färdiga; ett litet sideboard och lite fler växter ska vi nog ha.

När jag hade fått alla växter på plats sa sonen spontant; Oj, det blev en djungel! Precis den känslan jag var ute efter.

Stolarna var vi å provsatt på IKEA och blev superförtjusta. Passar oss långa personer och hade den där avslappnade jag-har-ledigt-och-inget-kan-störa-känslan vi ville ha. Maken var dock övertygad om att han sett några på Blocket för bråkdelen av priset. Jag lät mig övertygas och mycket riktigt, hemmavid gjorde vi en sökning och det fanns gott om dem. Faktiskt i samma område som vi bor i så vi kom undan billigare än vad vi räknat med. Mer växter alltså!

Det fantastiska kvällsljuset, som så här års, lever sig kvar så länge på vår balkong är drömlik. Bättre än all film och tv-underhållning. Huset ligger högt och vi har lyckan att se över grannarnas hus. Något vi kanske inte riktigt hade i tankarna när vi tittade på huset i kalla, mörka november.

Det som inte syns i bilderna är svalornas och koltrastarnas sång. Men ni kanske hör dem i alla fall? Det ingår ju i vår vackra sommar.

Detta spensliga olivträd hittade jag på Bauhaus för 99:-. Ett kap tycker jag. Sen får vi se hur den mår här på balkongen. Ibland är jag rädd att den inte ska palla vinden. Den får äta upp sig lite tycker jag!

Comments (3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.