Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 juli, 2013

Strandvägen 1

Den nyaste och hetaste restaurangen just nu är Strandvägen 1. Den som vill synas och bli sedd ska boka bord här genast. Men tycker nog att man ska gå dit även för maten för jag var mycket glad i de rätter jag åt.

Förra veckan var det en efterlängtad utekväll med bästa tjejorna och vi var spända på detta nya ställe. Vi blev inte besvikna varken på mat, dryck eller kändisspottingen. Jättebra servie och snygg inredning. Dock kanske lite för säker inredning och inget att direkt skriva hem om. Mer som ett stort vardagsrum. Men då kanske de färgglada gästerna får ta mer plats.

Strandvägen 1 är Pelle Lydmars senaste satsning och jag känner igen mig på nåt sätt. Jag och många med mig minns och sörjer nog gamla krogen och hotellet Lydmar (som låg tre stenkast bort). Det stället var som en instans i Stockholmsvimlet. Ett av de få ställen man kunde gå till oavsett veckodag och få vimmel och fläkt. Tror att Strandvägen 1 kan bli ett sådant ställe. Där både bar och restaurang drar klientel.

Beställde torsk med rotselleri- och äpplepuré med pepparrot. Perfekt tillagad fisk och puréen smälte i munnen. Vi fick be om mer pepparrot för den snålade de med. Till efterrätt valde jag mjölkchokladterrin med saltrostade macadamianötter och kola. Det var en “håll-käften-rätt” då den verkligen var supersmarrig och fylld med maffiga smaker.

Jag fick bra service och hjälp när det kom till alkoholfria alternativ och det är ett stort plus i kanten!

När vi var där så var det inte direkt någon varm sommarkväll att prata om så den stora utesereringen var nästintill tom men tror banne mig att den där uteserveringen kan vara en av de bästa i stan. Bra solläge och i en hörna där folk passerar och med utsikt mot Berzeliepark och Nybrovikens båtliv.

Och här är jag och magen ute i vimlet…

Follow on Bloglovin

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.