Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 augusti, 2013

Fransk frukost på Petite France

Att ha semester ska ju innebära att man är ledig och då är det just skönt att även vara ledig från köket. Att äta frukost ute kan vara en sådan sak som gör att det känns extra mycket semester. Som att äta hotellfrukost tex. Men även att besöka sitt favvocafé på andra tider kan ge riktig semesterkänsla.

Vi tog barnen med oss till Kungsholmen en tidig morgon för en skön, fransk frukost på Petite France. Alltså, det där stället! Jag blir alltid lika upprymd. Så franskt och så perfekt. Personal och gäster pratar franska, det finns bakverk du inte hittar någon annanstans än i Frankrike och jag får en RIKTIG café au lait, inga lattefasoner här inte.

Barnstolar i tricoloren. Läckert!

Petite France ligger i det berömda Kollektivhuset på John Ericssonsgatan. Alla lägenheter har en liten mathiss från sina kök ner till restaurangen på bottenplan. Huset byggdes i samarbete mellan arkitekten Sven Markelius och politikern och debattören Alva Myrdal för att skapa hem åt moderna familjer där kvinnan/mamman arbetade och inte skulle vara ansvarig i köket. Maten kom dvs utifrån. I bottenplan fanns även ett daghem. Hissarna ska finnas kvar men restaurangen är nu utbytt mot bageri. Kankse man kan få frukost upp på rummet??

Barnen slukade sina baguetter med jambon et fromage och jag gick all in med extra allt, dvs toppar med en frasig croissant. Excellente!

Sen packade vi in oss i bilen till det inte lika avslappnade IKEA… Men det slipper du se bilder ifrån.

Follow on Bloglovin

Comments (1)

  • Hej!
    Vad roligt att du skrev om huset.
    Jag jobbade i början av “karriären”på pohlemsgatan på en stiftelse som var för ensamma mammor. När jag arbetade där var det förskola lägnst upp i huset och små lägenheter för både ensamma mammor som hade förtur , men det bodde andra familjer också då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.