Följ mig:
Kalas & Dukning Kräftskiva

Loppisfyndade antika dekorationer till kräftskivan

11 augusti, 2013

Att få ha en kräftskiva i den mörka varma augustinatten fylld med ljus från kulörta kulor och papperslyktor är något jag drömmer om. Nu med egen trädgård tror jag banne mig att den drömmen kan bli sann. Tidigare har jag ockuperat förälrarhemmet då päronen lämpligt nog varit bortresta och pyntat så gott jag kunnat.

Har genom åren köpt på mig gamla, antika girlanger och lyktor på loppisar och hos antikhandlare i hopp om att ”nån gång ha riktig kräftfest”. Nu minsann kommer det ske. Har nu rotat runt i alla vrår här hemma och i de ouppackade flyttlådorna (jo men visst är det så) för att lokalisera skatten. Nu ska jag börja planera.

   

2.40, det var faktiskt ungefär även det pris jag fick betala på loppisen förra sommaren.

Dessa två finingar köpte jag förra sommaren och älskar högt. Pappret är ytterst delikat och hela lyktan får hanteras med varsam hand. Tänker att jag ska ha elektrisk ljusslinga och en lampa ner i varje papperslykta. Skulle aldrig komma på idéen att ha levande ljus. Dels för brandrisken men även för att jag skulle bli så ledsen om dessa fina lyktor förstördes.

Pappersgirlanger har jag ett gäng av men denna är extra härlig då den är gammal och så vacker. Så härlig med alla glada färger.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Lotta 13 augusti, 2013 at 08:09

    Åh fantastiskt fina jämfört med dagens moderna. Barnen älskar allt som hör till kräftsskivan, inte minst pappersattributen. Från och med nu är mina ögon vidöppna när jag går på loppis. Hade inte en tanke på att sådana här små skönheter kunde köpas på loppis.

  • Lämna en kommentar

    Close