Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 oktober, 2013

Efterlyses: Den optimala bloggväskan

Min stora svaghet är väskor. Jag äger nog redan för många men tycker mig ha ett behov av en ny väska lite då och då. Faller dock alltid tillbaka på mina gamla trotjänare och klassiker. De som fungerar till alla outfits och tillfällen. Men att veta att det finns alternativ är på något konstigt sätt rogivande. Så – där har ni min svaghet och last!

Men nu, för att vara allvarlig, det finns faktiskt en väska som jag letat efter i över ett år nu som jag inte hittat. Nämligen den optimala bloggväskan. Jag har ofta, ofta min stora systemkamera med mig och den kan få plats i några av mina väskor men det är inte optimalt. Jag vill ha en feminin väska med lång axelrem och ha ett lagom stort ytrymme för systemkamera och allt det där andra kvinnor behöver ha med sig. Ja, ni vet vad jag menar.

Alltså en väska som jag kan ha snett över kroppen med lång axelrem. Helst inga små handtag då de bara är i vägen. Själva väskan ska vara som en bälg, att den tänjs efter innehållet. Skinn vill jag ha men det ska vara mjukt så väskan följer kroppen.

Jag har seriöst letat i över ett år och inte varit i närheten mer än en gång men den kostade över 6 000:- och det var lite mycket. Har varit i kontakt med väskproducenter utan resultat och nu faktiskt funderat på att kontakta kameraproducenterna. Deras väskor är inte direkt feminina och handväskliknande. Det är just den där kombon jag inte hittat. Någon som har några tips? Eller så får jag ta å bli väskdesigner själv då!

Comments (8)

 • Hej! Förstår ditt dilemma. Jag hittade en bra väska på Granit. Vet dock inte om de har väskor i skinn. Annars skulle jag kolla på ordning och reda de kan ha bra väskor också. Kram

 • Det fanns en leverantör som tog fram en provserie med mer handväskliknande fotoväskor för ett par år sedan men de sålde för dåligt så dom togs ur sortimentet. Jag ska kolla runt band våra leverantörer och återkommer om några dagar 🙂

  • Helena - amelia.se

   Camilla!! Det låter som om du kan ha svaret på min långa väntan. Förstod att jag inte var den första som sökte denna väska, synd bara att vi inte var så många så den togs bort från marknaden.
   Jag väntar med iver på ditt svar! Tusen tack i förskott!!

 • www.designofluna.blogspot.com

  Åh, det är svårt! Jag har också problemet med att hitta en bra väska som inte ser ut som en trunk. Men utan resultat!

 • Hej igen! Har nagelfarit cybervärlden och våra leverantörer på fotoväskor i läder, enligt din beskrivning, men tyvärr kan jag inte hitta någon. Man möts av -ingen marknad, -ingen försäljning, -för dyrt. Mitt råd är att antingen slå till på den tokdyra och passa på att njuta de kommande tio åren eller fortsätta leta. Jag önskar dig/er lycka till i jakten på den perfekta väskan. Älskar väskor själv och kan förstå dilemmat..

  • Helena - amelia.se

   Tack snälla Camilla för din efterforskning!! Jag får fortsätta jakten och kommer lägga upp ett inlägg så fort jag hittat det jag söker efter. Tycker mig då ändå ana att det finns en marknad. Hmmm… kanske får blir entreprenör och fixa själv!! Kanske kan vara något.

   Stor tack igen! 🙂
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.