Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 september, 2013

De oväntade fördelarna med att vara gravid

Förutom att det kommer ut en bäbis och livet kommer förändras för evig tid så är det några saker som är fördelaktigt med att vara gravid. I alla fall så som jag upplevt det.

Det mest påtagliga är det här med håret. Jag är tyvärr inte begåvad med någon större kvalitet när det kommer till håret. Frisörerna kallar det för Skandinaviskt Fint Hår. Jag kallar det för Tunt och Smått Hopplöst. Men man kan ju inte få allt. Fast under mina graviditeter då händer det, jag får tjockt hår! Eller, nja, tjockare än vanligt i alla fall. Det är av den enkla anledningen att gravida inte tappar de vanliga hårstråna man tappar varje dag. Manen sitter kvar. Sen att man tappar allt man skulle tappat efteråt är inget jag nu vill tänka på. Just nu njuter jag av att kunna ha utsläppt hår utan att se ut som en stripig blöt hund.

Med min första graviditet blev jag så lycklig att jag till och med gick och klippte en skarp lugg. Första och säkerligen den sista i mitt liv. Åh, det var en härlig tid, som varade i 3 månader! Detta slog mig i dag när jag skulle gå hemifrån, att jag har ett helt annat hår, igen. De vänner jag träffade i dag sa just detta så det är tydligen påtagligt.

En annan sak är att jag får en mer balanserad kroppsform, tycker jag. Om jag nu inte fått tjock och härligt hår så har generna gett mig en smal midja, och det tackar jag för, men då kan det lätt bli lite “höftigt” ibland. Men en rund och fin mage tycker jag att jag ser mer balanserad ut. Knasigt egentligen… men det är något som bara jag tänker på och nu tydligen basunerat ut över hela bloggvärlden. Så var det med det.

Alla reagerar olika på sina graviditeter och jag vet nu, då detta är den tredje, att jag har lyckan att snabbt komma tillbaka till den storlek jag hade innan. Och det har att göra med att mina barn bokstavligen ätit upp mig. Amningen har, efter några tuffa veckor, gått jättebra och jag har fått jobba på att äta enorma mängder för att kunna amma dem. Så nu ligger jag i hårdträning på att äta choklad. Det kommer jag behöva. Livet är lyx i bland.

Sen att jag har enorma ryggsmärtor och sömnproblem, äsch, det får man väl räkna med? Det är ett mycket billigt pris att betala för att få denna sparkande gåva som snart är hos oss.

Comments (3)

  • Åh Helena, vilken härlig och mysig blogg du har. Sitter och sliter med ett låååångt projekt som börjar att närma sig slutet och pausar med att läsa ikapp i din blogg. Alla härliga, insiktsfulla men inte för tunga, inlägg, bilder, recept och pyssel ger mig hopp om att det väntar ett liv efter detta, efter avhandlingen, där ute 🙂

    • Helena - amelia.se

      Men Lotta!! Vilken underbar hälsning du skickar. Tack snälla! Värmer enormt mycket, ska du veta. Och jag blir alltid så glad för alla kommentarer, att få kontakt med de som läser. Ser på statistiken att det är tusental men så få som kommenterar. Och att då få en kommentar av detta slag får mig att tro på, kanske inte ett liv efter detta, men att det jag skriver är uppskattat.

      Stort lycka till med avhandlingen. Håller tummarna!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.