Följ mig:
Halloween Halloweenpyssel Tillbehör

Rosta färska pumpakärnor i ugn enkelt

28 oktober, 2013

Att rosta färska pumpakärnor är både kul och nyttigt. En härlig bonus när man karvar sin halloweenpumpa är att man får en drös pumpakärnor på köpet. De kan man lätt rosta och det är väl synd att låta dem gå till spillo. Det är ett gott snacks men lite pilligt att skala. Fast det gillar jag.

rosta färska pumpakärnor

Rosta färska pumpakärnor i ugn

Gör så här: När du karvar ut din pumpa sparar du kärnorna. Dessa sköljer du väl i förslagsvis en nätsil. Allt pumpakött ska väck.
Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper på en plåt och strö över de sköljda kärnorna. Ringla över lite matolja, tex rapsolja och salt. Här kan du smaksätta som du vill, om du vill. Tex smaksatt salt, chili- eller vitlökspulver. Rör runt och blanda väl. Se sen till att kärnorna sprids ut ordentligt på plåten, ska inte ligga på varann.
Rosta nu kärnorna i mitten av ugnen i 20-30 minuter, tills de fått fin rostad yta.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Lotta 28 oktober, 2013 at 20:22

  Snart snart smäller det 🙂 Jag håller tummarna och är allt lite avis på er och den häftiga känslan ni har framför er – åka hemifrån två och komma tillbaka hem tre och plötsligt vara en familj på fem – Härligt!

  Kram

  • Svara Helena - amelia.se 31 oktober, 2013 at 15:40

   ja du Lotta, det verkar inte smälla någonstans här. Oj, vilken seg krabat. Jag återkommer när det verkar hända något.
   Hoppas ditt skrivande går bra!

   Kram!

  Lämna en kommentar

  Close