Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 november, 2013

Paketkalendertips för dig i sista minuten

I morgon är det första december och den första luckan ska öppnas. Vill du ge någon en paketkalender men inte hunnit eller orkat göra någon har jag tips.

Att göra en paketkalender kan kosta en del, speciellt om man är ambitiös och vill att varje dag ska vara speciell, men en rolig kalender ska inte behöv kosta. Den kan fyllas med något annat, till exempel roliga uppdrag och utmaningar. Varje dag får personen som fått kalendern en lapp eller liknande med en utmaning eller uppdrag som ska utföras på just denna dag. Det kan vara uppdrag så som att göra en person glad idag, löfte om att läsa extra många böcker vid läggdags, en massage framför tv på kvällen, ha en paketinslagningskväll, rensa bland sina gamla leksaker och ge till Myrorna med mera. Låt fantasin flöda.

Här har jag förpackat idéen om uppdragskalendern i ett gammalt kast, som typograferna hade bokstäver i. Den hade lämpligt nog 24 fack.

Har du inte tid och ork så finns det nu en uppsjö av färdigförpackade paketkalendrar, tex Lego. De är lite nyttigare än chokladkalendern och innehållet varar längre än julen.

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.