Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 maj, 2014

Lek med maten! Gör sötaste musen av rädisa

Allt blir ju roligare om man leker lite, eller hur?! Att leka med maten är alltid bra och det gör man enkelt genom att tex servera maten på annorlunda sätt så som i stora snäckskal, eller att äta med pinnar och då tänker jag på vanlig husman, eller att inte sitta vid bordet utan ha picknick i vardagsrummet. Mycket enkla saker som ger stor effekt.

Något som är mindre men inte i effekt är den lilla rädismusen. Funkar varje gång och är så kul att göra.

Väldigt enkel också. Det som behövs är en rädisa med blasten kvar. Skär bort det gröna men låter en liten stump vara kvar så det blir som en nos. I andra änden låter man även “svansen” vara kvar.
Den sida man väljer att ha som botten, nedåt, skärs en tunn skiva bort så musen kan stå OCH detta bli ska även musens öron. Dela skivan på mitten, i två halvmånar.
Uppe på huvudet skärs två skåror och där kilas öronen ned. Kanske att man behöver skära skårorna som klyftor för att öronen ska få plats.
Vips, musen är klar!

Väldigt söt att bara ställa ner i maten och gästen får upptäcka den själv.

Äldste sonen är nog världens mesta djurvän. Han blev så klart helt överförtjust i den lille röda kompisen och började, precis som jag anat, leka med rädisan. Så sött! Fast, äta den, det gick ju inte. Man äter väl inte sina kompisar!

SparaSpara

Kommentar

  • Leathermaster Scandinavia

    Hej!

    Vad trevligt det ska bli att få träffa dig på #bloggforum2014 Om du undrar vilka vi är eller vad vi gör så surfa gärna in på vår hemsida eller följ oss på instagram, blogg eller facebook.

    mvh

    /Vi på Leathermaster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.