Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 oktober, 2014

Halloweendekoration: Galne professorns laboratorie

Om man ska ha halloweenfest hemma så gissar jag att man dekorerar i hallen och vardagsrummet. Gott så, men det är ju kul att överraska gästerna med dekorationer på oväntade ställen. Badrummet tex. Och i badrum så är det ju tacksamt att hålla på med vätskor och kladdigheter.

En rolig halloweendekoration att ha i badrum, eller kök, är “den galne proffessorns laboratorie”. Dvs en massa burkar, flaskor och jox som känns kemiska, experimentiga och lite äckliga. Och så klart bör man toppa det hela med kolsyre-is/torr-is.

För att skapa detta behövs glasburkar och flaskor. Gärna med laboratoriekänsla så som provrör. Allt fylls med så knasiga saker som möjligt.

Några tips:
• Ett fänkålshuvud i en burk med vätska, kanske med röd karamellfärg. Fänkålets form påminner mycket om ett mänskligt hjärta. Har spetsat en grillpinne, lika lång som glasburken, genom fänkålen så den hålls nere.
• Överkokt pasta tätt packat i glasburk med röd sås, så som passerade tomater eller ketchup. Ser ut som mage, hjärna eller äckliga maskar. Äckligt bara!
• Massa röda coktailbär i vätska ser bara äckligt och kladdigt ut. Som gigantiska blodplättar
• Kroppsdelar i plast. Här är det en trolleritumme från barnens trollerilåda som får bada. Fyllt den med modellera så den inte ska flyta.
• Stort dockhuvud i burk med vatten.
Ögonglober av rädisor och oliver.
• Knasiga saker från köket. Torkad chippotel, torkad pomerans, stålull, änden av en purjolök och allt annat i kylen som kan få magen att vrida sig lite.
• Koncentrerat diskmedel med lite vatten ger fin/läskig grön färg och bubblor
• Kolsyr-is/torr-is. Det viktigaste.
• Låt saker från kylen bli mögliga och lägg fram. Hur äckligt är inte det då??
• Ska du göra de lysande ögon-tavlorna och ska skaffa ljusstavar så köp några fler. De kan läggas i bakgrunden eller i en burk med vatten.

Och sen så byter men ner watttstyrkan lamporna, dimrar ner eller skruvar bort några lampor i badrummet. Creepy… Tänk er själva; här ska man in å pudra nosen och möts av kolsyreisen och en massa läskiga grejor som får nackhåren att resas. Ingen gäst glömmer den festen i första taget kan jag säga. Mina gäster pratar fortfarande om toan på halloweenfesten jag hade. Vad de åt och drack har de säkert glömt men kisspausen – den kommer de ihåg!

Sen måste jag säga att det är otroligt roligt att göra detta stilleben. Det är bara fantasin som sätter stopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.