Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 oktober, 2014

Varit på tårtdekorationskurs

Som den pysselglade människa jag är så är det klart att jag svarade ja på stående fot när en kompis skulle anordna en tårtkurs hemma hos sig. Pyssel och bakning i kombination – kan inte bli bättre.

Mina tårtor är inte så fiffigt-pilligt dekorerade när jag går i gång. Det är mer vackra bär och grädde. Så nu tänkte jag att jag skulle få inspiration.

Innan kursen hade jag fått order om att baka muffins som man då skulle dekorera. Smart som jag är så gjorde jag muffins i olika formar för att testa olika stilar och storlekar. (Kom på att det var ju i sig en kul idé, att ha olika formar, även annars)

Hamnade i tårt-och cupcakenörds-himlen. Hur mycket prylar som helst. Uttrycket “det är bara fantasin som sätter stopp” användes flitigt. Veronica, vår duktiga lärare visade och presenterade. I början var klassen tyst och försiktig. Sen, kanske med hjälp av sockerintaget, så började vi skratta, testa och leka.

Med ganska snabba trick fick jag till några skönheter. Ledsen nu alla läsare; det lär bli en del av detta framöver. Jag lär vilja testa mera.

Jag smäller av!! Hur söta var inte detta mini-pepparkaksgubbe-strössel??? Synd bara att det inte smakade pepparkaka, det hade varit så kul till jul.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.