Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 november, 2014

Undervåningen tapetserad i mitt julhus

Så, där satt den! Den mysiga gröna tapeten i vardagsrummet är på plats. I dockskåpet det vill säga.

Släckte lampan kl 02.00 i går. Det gick liksom inte att slita sig från dockskåpet – mitt drömjulhus in the making. De nya tapeterna skulle på plats innan jag fick lägga mig. Som småbarnsmor så är ju annars sömn det som prioriteras högst här i världen men jag hade inga trötthetskänslor alls. Det var så kul. Sen att jag samtidigt tittade på Arga Snickaren gjorde det hela ännu roligare och knasigare.

Var i stan för att gå till käftis igår och då passade jag på att ta en vända i pysselaffärerna. Fick med mig fina ark som är tänkta till scrapbooking (aldrig fattat den grejen btw.) Denna gröna tapet med mönster och jakttroféer var ju perfekt till mitt juliga, mysiga vardagsrum – som ska bli matsal.

Monterade ner dockskåpet och måttade mig fram. Det blev lite lappande för att troféerna skull platsa men det var inga problem egentligen. Skalpell, linjal och starkt limstift är det som behövs. Utöver tid och tålamod dvs…

På PanduroHobby hittade jag en fejkgrangirland som jag såg skulle bli alldeles perfekt till trappräcket. Så himlans sött och så snyggt till den gröna tapeten.

Nu är basen klar, nu ska det inredas och dekoreras. Men det får vänta tills de andra rummen fått sin nya skrud de med.

Nu när jag tittar på bilderna ser jag att socklar, golv- och taklister borde sättas dit. Ju!

Comments (4)

 • Halloj !!
  Detta tycker jag var en ytterst rolig och trevlig idé !!
  Måste ju bli jättefint till jul att ha det där juliga lilla huset stående på ett bord nånstans och sprida lite julkänsla !!
  Kram på dig,
  Monica i Rom

 • Emelie - jul i tomteverkstan

  Men alltså vilken underbar idé! Jag vill också göra mitt drömhus! 😀 Ska bli så otroligt roligt och inspirerande att följa dig på vägen och se slutresultatet 🙂 Och undervåningen har fått sig en perfekt tapet helt i min smak! 🙂 kram

  • Helena - Hemma Med Helena

   Hej Emelie!! Gjört bara! Det är så kul att hålla på å pilla med huset. Två kvällar har slutat efter 02 för det går inte att avbryta.
   Hoppas du blir nöjd med mitt och inspirerad att göra eget.

   KRAM!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.