Följ mig:
Jul Julpyssel

Gör egen adventsljusstake av fyra ljusstakar

20 november, 2014

Snart är det advent och det första riktiga julpyntet från lådorna i källaren ska på plats. Ville dock ha en ny adventsljusstake i år men att köpa en ny behövdes inte. Jag tog helt sonika fyra stycken mässingsljusstakar, putsade upp fint  och satte på rad.

För att göra det tydligt att det inte bara är fyra ihoptussade stakar och knasig styling så adderade jag på sifferetiketter jag gjorde själv. Knöt fast med ett guldigt band.

Jag har ju gjort ett moodboard för julen 2014 och där ingår färgerna grönt, vitt, svart och mässing/guld så då tog jag gröna ljus. Väldigt nöjd faktiskt.

På den öppna spisen har jag nu förberett för mer juldekorationer. Makens gamla spegel är perfekt att ha där. Ger rymd med sin spegling och snygg med den förgyllda ramen. Ställer också ett gäng glasvaser i olika höjd där. I dem ska jag ha vita amaryllis, eucalyptusblad, lingonris och vita anemoner  – allihopa ger julstämning.

Den stora mässingsstjärnan fyndade jag på en bakluckeloppis för 10 kr. Älskar den för den ger ett sådant häftigt skuggspel. Det blir stjärnor på väggarna och sprider ett fint sken. Klicka här så får ni se.

Mycket nöjd med resultatet och ser fram emot att adventsmysa i vardagsrummet. Dessutom är alla ljus lååååångt upp så inga små pojkfingrar når ljusen. Blir en jul med dekorationer över 1.20 skulle jag tro. Åh nej! Hur ska det gå med granen??? Kommer få sätta granen i en hage!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Jul i Laloland 20 november, 2014 at 10:21

  Supersnyggt med de gröna ljusen!
  Och mässingen är magiskt vacker till jul tycker jag.

 • Svara Minna 20 november, 2014 at 16:09

  Jättefint! Hela alltet kommer vara fantastisk vacker när du har även blommorna på plats. Hoppas vi får se många fler bilder! Kram!

 • Svara Helena Drömhus 23 november, 2014 at 13:02

  Men Gud så fint! Kanske skulle man ta och ge sig på att fixa en liknande adventsljusstake av det jag har i gömmorna… Kram H

 • Lämna en kommentar

  Close