Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 december, 2014

Fick besök av FN i inredning i går

I går körde en hel busslast av professionella inredare fram till vårt hus. Bussen var så stor att det var med nöd och näppe den kom fram. Ut vällde 28 stycken inredare från hela världen. De var från Nya Zeeland, England, Finland, Holland, Sydamerika mm. Som Förenta Staterna i Inredning.

Varför hela fridens namn skulle de hem till mig då, undrar du? Jo detta är alltså IKEAs utvecklingsteam som vill veta hur folk bor runt om i världen.

Nu kom de alltså till en 3 barnfamilj i Stockholms västra förorter och skulle kolla in funkisen här. Otroligt kul att berätta om området och huset. Jag älskar funkis och det kändes härligt att få sprida detta vidare och förhoppningsvis inspirera.

Roligt hur olika vi ser på inredning. En man från Sydamerika undrade varför vi inte hade gardiner och så få mattor. Det var för honom ett otroligt konstigt val att vara gardinfri. Att de stora barnen delar sovrum var en annan sak många undrade över. Mycket bra att faktiskt få sitt hem ifrågasatt för man blir ju hemmablind. Nu kan jag känna att vissa saker och hur vi använder rummen kanske ska revideras.

Så ledsen över att jag inte tog en bild på alla dessa nyfikna personer som frågade om allt, från hur vi hänger upp kläder i hallen till hur vi borstar tänderna.

Comments (2)

  • Hihi.. vilken upplevelse! Ja, så kul med andra åsikter och synvinklar på boendet. Jag undrar massor när jag är utomlands varför de gör si och så. Ett sånt himla kul projekt. Där hade man gärna hängt med i den bussen, runt om i världen 🙂
    Kram
    Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.