Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 januari, 2015

Favoriter från Formex 2015, del 1

Formexhallarna fylls med alla vårens heminredningsnyheter som snart kommer hamna på butikshyllorna nära dig. Om nu designern har tur och får sina saker beställda av alla inköpare och butiksägare.

Jag skulle aldrig kunna fixa att jobba som inköpare för alla de ting som man blir överöst under dessa 4 dagar måste vara överväldigande. Några av de stora varumärkena är nog säkra kort för butiksägarna men alla små designers, kanske enmansföretgare, får de samma chans?

Min vända till Formex i går blev short but sweet. Hade tänkt ta en större vända i dag men två små snuviga näsor här hemma satte stopp för det. På lördag ska jag ta en till vända och gå på djupet.

Så klart fick jag med mig några favoriter och de kommer nu här, som del 1.

Jag håller på å målar väggarna hemma och våndas över färgvalet. Mörkt blått eller mörkt grönt??  En monter som drog in mig för den supersnygga stylingen var keramikföretaget Sthål. Sen så hade de jättefint porslin i vackra färger som också föll mig i smaken.

Det är nåt med mig och den mörkblå färgen för en mörkblå fruktskål lockade också mitt öga. Från Anderssons Designs.

Mycket egengjorda amplar har fyllt bloggsfären under hösten. De har varit gjorda med macrame men denna från Rym i läder slog alla med hästlängder.

Fjärilar har väl varit poppis ett tag och denna vackra poster från Hagedornhagen föll mig i smaken.

Littlephant går från klarhet till klarhet med typ allt de gör. Dessa fina vimplar/flaggspel får gärna komma in i vårt hem. Och här var det ännu fler fjärilar…

Så här års vill jag bara gosa in mig i filtar och fällar. Har en fårfäll inköpt direkt från en fårfarmare på Gotland men denna från Shepherd med coolt zebratryck på baksidan får mig att designsvimma.

Detta var del 1. På lördag ska jag plöja mig igenom rubbet (om det är möjligt) och fånga mera trender och ting.

Uppdatering: klicka här för del 2

Comments (3)

 • Hej Helena!

  Så kul att kika in här och varje gång bli inspirerad. Jag går just nu i renoveringstankar av mitt kök och är otroligt sugen på marmorskiva.Tänkte höra med dig hur ni gick till väga med ert kök. Beställde ni skivan diskhon, hällen osv. från samma företag? Jag vill veta allt kring köket:)

  Kram, Matilda

  • Helena - Hemma Med Helena

   Hej Matilda! Vad kul och spännande med köksrenovering. När vi renoverat kök så har vi tagit en byggherre som gjort jobbet efter våra ritningar och önskemål. Själva marmorskivan måttades ut efter vår planering. Var skulle hon vara?, var skulle spishällen vara? och så skickades måtten till marmorleverantören som byggherren jobbade med. Annars så kan man göra det själv, direkt med marmorleverantören. Viktiga var att veta innan vilken ho och häll vi skulle ha för att veta om man kunde ha nedfälld ho eller eller om kanten på hon behövde vara ovanpå marmorn. Sen så måste man veta hur stora marmorblocken är då det blir skarvar i stenen nånstans. Var vill man ha skarven? Hur lång marmorbänk kan man ha utan att det blir skarv? Sånt måste man fråga och veta innan beställning.
   Ho, häll, kran med mera har vi beställt från olika ställen beroende på vad vi sökt. Annars så kan ju byggvaruhus som tex Fredells ha allt sådant. När vi gjort om badrum har vi gjort så att vi valt de där “snygga”detaljerna hos speciella producenter medans handfat, toalett har vi just varit på Fredells och tagit beställningar.
   Har du fått lite svar?? Får gärna fråga mer om jag kan vara till någon hjälp.
   Lycka till!! 🙂

   Kram Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.