Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 februari, 2015

Nån som vill spela spel? I rätt rum

Håller på och rensar och flyttar runt i hemmet. Källaren är omgjord till tv-rum och där satte jag en stor bokhylla som fylldes med spel, utklädningskläder och Playmobil. Hade en tanke om att rummet skulle bli ett socialt rum med filmtittande, brädspelande och lek. Nu har jag insett att tv:n tar all fokus så att föreslå ett parti domino när Netflix står och flirtar i den platta tv:n en halv meter bort är en dödsdömd match.

Nu ska hyllan upp i barnens sovrum på övervåningen och bli en hylla för allt lego-bygge och alla playmobilvärldar. Spelen ska jag försöka få in på mittenvåningen, dvs i vardagsrummet. Det heter ju brädspel och kräver sitt bord så matbordet är rätt plats. Men var ska de in? Har liksom ingen hylla eller vägg att kunna placera det hela på. Och det visade sig vara en hel del spel… Guuuud, har jag blivit en hoarder??

Men så är det väl med inredning? Man har en tanke, inreder och testar. Sedan lever vi i det och märker att det var inte alls så vi använde rummet. Att källaren är det rum vi spenderar väldigt mycket tid i är tydligt. Hela familjen älskar att samlas runt filmer och bras-tv (ni vet – de där programmen med tv-tablå som fortfarande drar publik i realtid och inte på play) men det finns inte fysiskt utrymme för så mycket mer visade det sig. Nu gäller det alltså att tänka om.

Jag har alltid älskat brädspel. Är väl rätt analog av mig ändå. De spel jag har är från min barndom, loppisfynd och gåvor. Har väl köpt ett av dessa själv i nyskick. Kan tipsa om att besöka loppisarnas spelhörnor för där finns det många härligheter. Folk rensar ut spelen till förmån för appar och tv-spel så det går att fynda till bra priser. Men, som ni ser, tar de plats…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.