Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 mars, 2015

Bloggvärldens baksida

Det här är min lilla hörna. Jag skriver om lite av ditten och datten. Mest om pyssel och inredning. Väldigt lite för läsare att bli uppjagade och upprörda av. En liten lugn paus i vardagshetsen – så önskar jag att ni läsare tänker och några troll finns verkligen inte här. Tack alla fina ni som lägger er värdefulla tid här. Värmer mycket att veta att jag kan inspirera.

Tyvärr har jag fått lite svartare bild nu. Jag har blivit varse att inlägg kopierats. Nåt jag inte accepterar!

En av redaktörerna på Bonnier hade sprungit på detta och kontaktade mig igår. Blodet kokade i mig. Att mina saker hamnar hos andra har jag absolut inga problem med om man säger var bilden, receptet eller inspirationen, idéen kommer i från. Att länka är väl det minsta man kan begära. Men att sno rätt av är ju stöld!

Nu känner jag mig lite stött i kanten. Bloggeriet kändes plötsligt lite smutsigt. Jag har aldrig tänkt vattenmärka mina bilder för jag har levt i nåt rosaskimmer om att ingen skulle väl komma på idéen att sno bilderna? Eller kopiera mina texter?

Vill avsluta med att återigen tacka alla ni som tittar in här när jag vet att så många slåss om er tid och uppmärksamhet. Och ni som dessutom orkar och har tid att kommentera  – ni har en speciell plats i mitt hjärta. Det är ni som ger mig den där extra pysselenergin!

Massa bloggkärlek, puss & kram
Helena

Uppdetering: Jag har varit i kontakt med bloggen i fråga och allt är utträtt. Mycket tacksam för snabb respons. Varför jag låter detta inlägg ligga kvar är att detta är ett problem som förekommer. Bildrättigheter och copyright på texter som finns i den tryckta pressen är en självklarhet men i den digitala världen är den inte lika tydlig. Det är inte lätt för alla att veta om detta. Att låna en bild kan tyckas lätt i en blogg men i en tidning skulle det aldrig få förekomma. Vet bloggare som fått hela sina bloggar kidnappade och sett vänners bilder förekomma på andras Instagramkonton. Bilder lånas och lånas vidare. Nånstans där i farten försvinner ursprunget och skaparen bakom. Jag vill inte rikta detta mot nån specifik utan vill lyfta detta problem. Alla som kämpar med inlägg och bilder ska få känna att det är deras verk och få credd för det. Men samtidigt: Sharing i caring!

Comments (5)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.