Följ mig:
Bakning & Godis Tips & Trix

Fruktstrut – roligare fruktsallad

15 mars, 2015

Barn kanske inte har jättebroblem egentligen att få i sig frukt. Men här är det kanske lite enformigt med banan och äppelklyftor. Då är fruktsallad ett mycket bra alternativ för att få i de små mer och fler vitaminer. Men fruktsallad kanske inte är så jättekul i sig så då får man hotta till det lite. Att servera fruktsallad i en vanlig glasstrut gör det hela i ett nafs mycket roligare.

Två problem löses med denna uppläggning.

1. barnen måste äta mera frukt
2. passande efterrätt till barnen

Sen så är det snyggt, kul att äta ur, mindre disk och barnen blir sysselsatta för en stund för det är lite pilligt. Dessutom är fruktsallad något som är kul att göra ihop med barnen. Ge dem en banan, en ofarlig kniv och låt dem gå loss. Sen säger de med stolthet: ”den har jag gjort!”. Vitaminer och självkänsla – tipp topp!

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Mian 15 mars, 2015 at 19:42

    Toppenidé! 🙂

  • Lämna en kommentar

    Close