Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 juni, 2015

Loppisfyndar glas & metall

Min arbetsplats ligger på Söder, nära Mariatorget, och här vimlar det av loppisar. Eller så här – vet inte om man kan kalla Myrorna, Stockholm Stadsmission och Emmaus för loppis egentligen, men känslan av loppis är det i alla fall.

Tar gärna en promenad på lunchen och slinker in i någon av dessa butiker och låter ögonen svepa över hyllorna. Man får inte falla för låga priser för om det är en sak som man inte sen kommer att använda är det ju en onödig utgift. Men ibland så hittar jag något som jag verkligen faller för. Som den här skålen. Blev helt betagen i denna tunga sak.

Turkost och mässing, sagt det tidigare och säger det igen, är en fantastik kombination. Denna skål var ju helt rätt. Lite sliten men det ska jag nog fixa till med lite färg. Tills dess får barnens kulor ligga där i.

Glasburkar och gamla glasflaskor har jag ett osunt förhållande till. Det verkar inte finnas nåt stopp i min önskan om att ha fler. Dock finns det alltid nåt att använda dem tll så jag ska än så länge inte anmäla mig till anonyma glasburksälskare.

Det fina grytunderlägget i tunn metall använder jag nu nästan varje varm måltid. Bra storlek och vacker. Och kan även tjäna som bricka för stilleben. Se där minsann!

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.