Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 november, 2015

Men alltså H C Andersen?? Hur tänkte du?

När jag var barn hade vi en otroligt vackert illustrerad bok med några samlade, nedkortade verk från HC Andersen. Fula ankungen, Kejsarens nya kläder, Tummelisa mfl.

Min käre far är världens bästa sagoläsare och det var många långa sagostunder förr. Älskade denna bok men pappa vägrade läsa den sista sagan i boken – Flickan och svavelstickorna. “Nej, den är för sorglig!” var svaret på frågan varför. Som jag undrade över den sagan. Flickan på bilderna var så söt. Jag tror inte att jag sedan läste den själv när jag väl lärde mig läsa.

Dottern fick en modern variant av samma bok nu i födelsedagspresent av kusinerna. När det var läggdags någon dag senare såg jag att just denna saga var med även i denna bok, också längst bak. Nu skulle jag läsa den.

Men alltså??!! En sådan saga kan man ju inte ha med i en läggdagsbok! “Mamma, du behöver inte läsa mer” sa barnen när tårarna trillade ner tunga och stora som stenkulor på mig.

Samtidigt känns denna saga mer aktuell än någonsin. Har du starkare nerver än jag bör du läsa den om du inte gjort det.

Bild från boken jag hade som barn.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Comments (1)

  • Vi har också läst Flickan med svavelstickorna och den är så hemsk!!! Högaktuell men inget som bjuder in John Blund precis… Kram H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.