Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 mars, 2016

Bilder och klipp från Nyhetsmorgon med påskpyssel

I dag var det tredje gången jag hade äran att få pyssla i Nyhetsmorgon och det blir bara roligare och roligare. Nu hittar jag i korridorerna, nu börjar jag få kläm på hur en direktsändning går till och jag känner att min nervositet blir mindre för varje gång.

Kanske att jag också känner mig säkrare då det nu denna gång handlade om något jag verkligen älskar när det kommer till pyssel: påskpyssel. Då är det lätt att babbla på och låta pysselkärleken få blomma fullt ut. Och oj vad tiden går fort när man har roligt. Vi (eller jag då)  pratade på och jag har så svårt att samtidigt titta på de där nedräkningsklockorna man ska ha koll på. På 4 minuter ska två pyssel introduceras, gås igenom på ett inspirerande och pedagogiskt sätt, kanske till och med få med nåt fakta och skämt om man har tur och sen avrunda för att göra en snygg övergång till nästa inslag i programmet. Håll i hatten och åk bara med! Men det är ju det som är den stora tjusningen och lockelsen med tv och direktsändning. Det är här och nu, inga omtagningar finns.

Med det sagt så var det ju typ tusen saker som inte sades eller hanns med. Men men, det är det ju bara jag och redaktörerna och programledarna som vet…

Det var tre inslag i dag plus att jag fick vara med på några så kallade “straxor”; man gör en liten puff för vad som strax ska vara med i programmet. Två av inslagen finns på tv4.se, var det tredje och sista tagit vägen vet jag inte. Synd, för där var det bakning och tetratuppar.

I första inslaget fick jag lära Peter Jihde hur man blåser ur ägg. Det tycker jag han gjorde med den äran!

Här är inslag nummer två där vi pratar om att färga ägg med naturliga färgämnen.

Vill du se mina blogginlägg med beskrivningar på alla de pyssel som var/skulle vara med? Klicka då HÄR så kommer du till dem.

Phu! Det gick undan värre. Och oj så jobbigt att se sig själv. Ser jag ut så där? Låter jag så där? Tydligen 😉

Om vi tar dagen från början så var det så här: Kliver upp 05.00 och ställer mig i köket och gör alla baksmeter som ska vara med. Så trött att jag var osäker på om jag hade hällt i mjöl redan eller skulle behöva göra om från början. Men det ordnande sig och taxin kom 06.15 som tog mig till TV4-huset.

Rätt in i studion och börjar med att göra ordning min plats. Blev lite ställd då det var ett helt annat bord än vad jag var van vid så min “dukning” fick omkullkastas. Tur man är flexibel. La en tapetbit över den spishäll jag skulle stå vid så vi slapp se den i alla fall. Glad för att jag hade tagit med mig hela tre olika “dukar”. Just in case visade sig vara bra.’

Och nu dags för upp till sminket där det görs underverk.

Alltså!!! Jag ser ju inte ut så här i vanliga fall. Om ni ser mig på stan kan jag lova att ni inte skulle känna igen mig om ni har detta som referens. Sån himla lyx att få bli piffad.

Det är här det verkliga jobbet sker. Ser ut som som ett flygtorn.

Den enormt häftiga och läckra studion. Här är det fullt fokus och klockor som tickar ner över allt. Det är dem jag inte har koll på.

Japp, då var det Showtime!!!

Firade att jag inte haft sönder något eller sagt något olagligt med en frukost i greenroom. Här är det glamour så det stänker om det, eller…?

Det var det. Sen lastade jag mina lådor i en taxi och toksomnade hemma. Nu ska jag hämta barn i skola och förskola. Tillbaka i vardagen…

Comments (6)

  • Men åh!!! Tacka allra sötaste snällaste. Tar dina ord och lägger så nära hjärtat det bara går. Så fantastiskt glad och tacksam över de chanser jag får och möjligheten att inspirera.
   Återigen tack!!!
   Stora varma kramar <3

  • Tack söta snälla Inger. Jag är bara så glad att få chansen. Att få sprida min pyssel är min allra högsta önskan.
   Verkligen tack, väldigt värdefullt att få veta att det funkar.
   Varma kramar 🙂

  • Halloj! Tack snälla! 🙂
   Visst är klänningen drömmig!? Den kommer från HM och köpte den förra veckan så den finns nog kvar. Perfekt i påsk och även i sommar tänkte jag.
   🙂 Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.