Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 mars, 2016

Påskdukning på 25 minuter i vackra lila toner

Glömde helt bort att jag skulle göra en påskdukning i går. Varit så mycket på alla plan så vi fokuserade på maten inför påsklunchen och -middagen igår. Inte likt mig alls!!! Att duka och speciellt påskdukning är något jag gärna lägger tid och tankar på. Men men… Nånstans måste man sladda i tidskurvorna.

Men då jag för allt i världen ändå inte vill vara utan en proper påskdukning kavlade jag upp dukningsärmarna och slängde ihop en dukning ändå. På 25 minuter, max!

Först: på med linneduken. Den var skrynkligare än skrynkligast. Ingen tid att stryka så då är det bästa tipset att ta fram blomsprutan och spreja duktigt över de skrynkliga ytorna. Låt suga åt sig vattnet nån minut och dra sedan med handen över duken, dra ut den och vips så var duken helt plan och välstruken. Upp med vardagsporslinet och glas.

Bad maken köpa med sig några blommor när han åkte och stödköpte lite mjölk och ägg. Det blev lila tulpaner. Han är ju bra den där karln! Lila är med i kyrkans liturgiska färger och en del av påskveckans kyrkofärger så vi kan ju säga att det var med tanke.
Hur som helst, då fick dukningen gå i lila. Rev remsor av lila papper och gjorde servettringar med häftapparat. Visste att jag hade lila fjädrar i förrådet från påsken 2014 så de stacks ner ihop med servetten.

Tulpanerna ställdes på bordet och jag stack ner några outslagna påskrisruskor.

Kunde ha stannat där men ville ha lite mer. Vad har jag hemma som är lila? Rödlök! Fram med alla jag hade och de färska vitlökarna skiftade i lite lila så de fick också vara med. Tog med mina vita och svarta stenägg också. Ja, ta med de små stjärnformade mässingsljusstakarna också när du ändå är i farten. Så – klart!

Och kanske det viktigaste: människorna och maten. Det får inte bara se snyggt ut, de som sitter runt bordet ska trivas och få plats ju!

Ja, på den här bilden kanske det inte såg så uppsluppet ut men det blev en supermysig påsklunch med bovetevåflor, cesearsallad och min kusins goda morotskaka och passionsfruktspannacotta.

Sedan var det uppfräschning då svågern kom förbi på middag. Så två dukningar i en på 25 minuter

SparaSpara

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.