Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 juni, 2016

Skiffer i mitt hem. Snygg, svart detalj som marksten eller inredningsdetalj

Skiffer är så dramatiskt läcker! Svart som natten. Tung som marmor samtidig lätt i sitt skira, porösa material. Uppbyggd i lager kan ytan lätt flagas och formas om. Perfekt att ha som marksten men även att ha in som inredningsdetalj.

Maken kom hem igår efter en jobbresa i Bergslagen och vad får man med sig, den bästa souveniren, därifrån? Sten så klart!

skiffersten_skiffer_marksten

Två fantastiska skivor av tunn skiffer som jag redan kan se använda på flertalet sätt. Som uppläggningsbricka för plockmat, griffeltavla, ställa krukor på, bricka för små stilleben (som jag älskar att göra).

skiffersten_skiffer_marksten

ingegerd råman_keramik_kiselsten

Började dagen med en frukost inramad i svart (gamla skålar från Ingegerd Råman). Ytterst dramatisk. Nästan så att jag ville läsa någon Agatha Christie-deckare bara för att komplettera känslan jag hade. Knasig, ja jag vet!!!

Ja, med detta vill jag alltså tipsa om denna sten och kanske byta ut lite av den marmor vi sett ta över våra hem, i alla rum. Black is the new black, liksom!

avsändare

PS: Du är varmt välkommen att följa mig på facebook.com/hemmamedhelena där jag lägger upp alla nya inlägg och gamla godingar från arkivet som förtjänar en till stund i ljuset.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.