Följ mig:
Smårätter & plockmat Sommar Sommarpyssel Tips & Trix

En augustidröm: Ärtskidor med smält smör

6 augusti, 2016

Nu är det skördetid för de fina tunna ärtskidorna och de är ju ljuvliga precis som de är i sallader eller som snacks. Men att lättkokt dem och doppa i smält smör är så fint och delikat i sin enkelhet.

Min favoritbok när jag var liten var Linneas Årsbok. Kunde bläddra och drömma i evigheter i den. Gjorde alla pyssel som fanns i boken. Att jag ett gäng år senare skulle hålla på med just det som ett yrke – att pyssla efter säsong är ju ”nyp mig i armen” på!

Hur som helst, nu är det augusti och huvudbilden för denna månad i Linneas bok är just dessa ärtskidor. Älskar den bilden. Den ser så drömsk ut, hon ser så där självständig och stor ut som jag då dröms om att få vara och det ser så himlens gott ut. Och det är det.

Gör så här: Lägg ner ärtskidorna i lättsaltat vatten som fått koka upp. Låt sjuda bara någon minut för de ska bara mjukna något. Vill inte förlora sin krispighet.
Smält smör i en kastrull och håll upp i små äggkoppar. Nyp ner lite flingsalt i smöret.
Häll av ärtorna i ett durkslag och lägg upp i skål. Dippa och njut!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close