Följ mig:
Kalas & Dukning Loppistips

Slapp söndag, loppis & svammel om servettringar i mässing

9 oktober, 2016

Hej söndag! Blev en liten bloggpaus här för att bara vara helgledig och låta timmarna gå. Det var en sådan helg, en sådan som inte kommer finnas kvar i minnet som en helg då en massa saker hände men en sådan helg där alla i familjen mår bra och bara är. Kravlöst.

I går var vi hela familjen på Pokemonpromenad i Gamla stan. För er som inte har varit där eller förstått grejen med Pokemon borde ta en vända dit. Det är så mycket folk som vandrar gata upp och gata ner i klungor eller solo. Men alla gör samma sak – försöker fånga Pokemons. Jag är inte alls med på detta, spelar inte, men dottern lånar min telefon och spelar på den. Det gör ju att det inte går att ta bild på detta… Lite skönt i och för sig. Sen var det middag hos vänner. Mycket barn, mycket prat, mycket god mat.

Idag har det varit kalas för sonen, gympa för dottern men först lite loppisjakt (mer min grej…) för hela familjen.

Hittade 4 st servettringar i mässing för 5:- st. 3 utav dem verkade hänga ihop då de hade samma tjocklek och kantskärning. Men de hade olika former; oval, kvadrat och 6-hörning. Den fjärde var lite tyngre och helt rund.

Jag vill gärna använda våra fina linneservetter mer i vardagen. Ofta är det så att de inte behöver tvättas efter varje måltid men då min gräns ändå går vid att jag inte vill ha någon annans använda servett åker de i tvätten varje gång. Men om man kan markera sin egna servett…

Så här: Jag har fått höra berättelser från förr då det stora sommarnöjet var att åka på pensionat i veckor på sommaren. Alla gäster hade sin plats och den tilldelade servetten användes länge. Man stoppade tillbaka sin servett i sin servettring och lade den på sin plats. Ohygieniskt eller inte? Det får man tycka va man vill om, men det blir ju inte en himlans miljötärande tvätt varje dag iaf. Och inte heller slit å släng med engångsservetter.

Denna tanke har legat i mitt bakhuvud och just tänkt att man ska ha sin egna servettring för att det ska funka. Nu så ska jag bara hitta en till servettring i mässing så har vi till hela familjen.

Värt att testa i alla fall.

Kanske att man kan prägla namnen på dem också?

Ha nu en fortsatt fin söndagskväll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Anette 9 oktober, 2016 at 18:40

  Jag har fyra lika som den ovala. Mina var märkta Skultuna.
  Jag märkte upp våra med små klistermärksbokstäver från Pandora.
  Ser bättre ut än det låter

 • Svara Frida - Vita Villan 9 oktober, 2016 at 20:01

  Vilket fint loppisfynd och bra miljötänk!

 • Svara Ine 10 oktober, 2016 at 09:38

  Hej Helena!

  Jättefin idé – vi använde också servettringar i familjen när vi var små (undrar vart dem tagit vägen. Ska fråga mamma…) – och servetterna åkte i tvätten ca en gång i veckan eller vid behov… Vi hade några i silver och de var graverade/präglade med våra namn. Jag tyckte alltid att det var en lite lyxig känsla över det hela. Även på helt vanliga vardagsmiddagar. Det ska vi börja med här hemma nu också.

 • Lämna en kommentar