Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 oktober, 2016

Behind the scenes. Mitt första tidningsreportage och “babyn” är född

Jag har idag varit egenföretagare på heltid i 9 månader och 10 dagar. Det är alltså nu en bebis som verkligen är redo att födas på riktigt. Jag kan inte beskriva min lycka att allt rullar på något så galet bra. Att slänga sig ut och inte riktigt veta hur det kommer gå, när nästa lön ska komma och osäkerheten som tär på en i vargtimman är ju saker som är läskiga men för varje månad börjar det stabilisera sig. Och att det plingar till i telefonen med underbara människor som hittat mig och vill göra jobb ihop gör mig glad och så sakteliga ganska stolt. Tänk att en kris kunde leda till detta??!!

Som när jag fick förfrågan att göra ett pysselreportage för en favorittidning fick jag ju nypa mig i armen. Vill ni ha mig?? Okej då!

Förra veckan plåtades reportaget och ännu en dröm gick i uppfyllelse genom att få jobba med sagolikt duktiga Emily Dahl. Så jäkla talangfull donna alltså! Vi jobbade på i ett rasande tempo och hade hur kul som helst.

Jag har ju jobbat som AD och i reklambranschen i 22 år så att vara på plåtningar och ansvara för hur det ska bli är inget nytt, men att plåta för tidningsreportage och inte för annons var nåt annat. Annonsen har krystats fram, stötts och blötts i månader ihop med arbetslaget på byrån och kunden. Vi vet EXAKT hur det ska se ut när vi går in i studion. Nu skapades bilden på plats. Idéen fanns där men jag å Emily skulpterade fram bilden av den. Satte dit och drog ifrån.

Rekvisita_02

Det var mycket härlig rekvisita som jag tog med. Lastade en hel bil full och allt gick i guld, svart, rosa och glamour. Och mitt egna köksbord fick även åka med. Löving it!

Rekvisita_03

Resultatet kommer senare i år. Tror ni kommer älska det lika mycket som jag! Sett de färdiga bilderna (magiskt vackra!) och nu ska jag skriva texterna.

Så, med detta sagt: Min lilla bebis är född. Verkar må bra och ler mot världen. Hoppas den ska frodas, växa och slippa krupp.

avsändare

PS: Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.