Följ mig:
Jul Julpyssel

Vika pappersstjärnor, beskrivning i steg-för-steg

21 november, 2016

Att vika pappersstjärnor är en riktig klassiker när det kommer till julpyssel. Ser så delikata ut och passar till att hänga i julgranen, ha som dekoration hängandes på väggen, i julkransen eller till juldukningen.

Att vika pappersstjärnor är tyvärr inte helt enkelt. Om man inte vet hur det vill säga. Jag hade gett mig sjutton på att lära mig och vid den tredje pappersstjärna jag vek kände jag att jag nu kan göra dem och det gick sedan bara av farten att göra ett helt hav av pappersstjärnor. Nu kan jag göra dem i sömnen.

Så allt handlar alltså om att ”övning ger färdighet”!

Beskrivning vika pappersstjärnor

Det som behövs är 4 pappersremsor 42 cm x 1,5 cm och gärna i lite kraftigare och bestruket papper, dvs lite glansigt. Det är mycket vik och vävning så då är det bra med ett papper som glider bra.

Låter bilderna tala för sig och uppmanar er att inte ge upp om det känns svårt – som att lära sig att cykla; när man väl har kommit på det så sitter det som berget 🙂

vika pappersstjärnor

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Emilia Westerström 21 november, 2016 at 11:44

  så himla fina!!

  • Svara Helena Lyth 21 november, 2016 at 12:42

   Tack snälla Emilia 🙂

 • Svara Inger 21 november, 2016 at 12:12

  Nu måste jag testa efter din fina beskrivning. Har alltid velat ha sådana stjärnor men aldrig ens tänkt tanken att jag ska klara. Tar till mig dina ord att inte ge upp…
  Väldigt vacker bild på korgen med stjärnor, ja hela kompositionen och färgerna är väldigt tilltalande.
  Vad är det för papper du använt, tar gärna emot tips.
  Tack för allt fint du bjuder på.
  En fin dag till dig!

  • Svara Helena Lyth 21 november, 2016 at 12:41

   Åh tack söta rara Inger. Vilka fina ord!
   Jag tror jag laddat i 4 år innan jag nu verkligen ville bemästra dessa stjärnor. Som med det mest så är det så att man måste verkligen ge sig sjutton på det. Och mycket riktigt, efter några stycken satt det där. Det gick! 🙂
   Jag har använt lite olika papper när jag gjort och det är helt klart värt att ha papper som är lite glansigt men inget måste. Och då inte papper som är för tunt. Men för att underlätta finns det redan färdigfixade remsor för den som vill. Tex dessa: http://www.adlibris.com/se/produkt/pappersremsor-till-sjarna-mix-40-st-23424958?article=P23881826 Kanske kan vara något?

   Lycka till!
   Kram

 • Svara Ida 21 november, 2016 at 12:32

  Jag blir så himla imponerad av allt du tar dig för! Du smittar med inspiration, helt enkelt! I år är det jag som lär mig vika sådana här stjärnor!

  • Svara Helena Lyth 21 november, 2016 at 12:44

   Ida!!! Tack så otroligt mycket för din snälla kommentar 🙂 Om jag kan inspirera det minsta blir jag överlycklig!!!

   Ja, kör hårt nu. När det väl sitter så kommer du göra remsor och stjärnor av allt papper du kommer åt, ha ha ha! Riktigt beroendeframkallande!

   KRAM

 • Svara Hanna 21 november, 2016 at 23:11

  Wow så fina! Ska definitivt testa att göra egna!! Tack för finfin steg-för-steg-guide!

 • Svara Hanna 4 december, 2022 at 21:10

  Tack för en tydlig beskrivning! Nu äntligen kan jag också göra de fina stjärnorna.

  • Svara Helena Lyth 7 december, 2022 at 20:15

   Hej Hanna. Åh vad härligt att höra. Så kluriga i början men sedan sitter det som berget. Som att cykla och det där 😉

   Kram
   Helena

  Lämna en kommentar

  Close