Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 november, 2016

Tips på julkort att göra själv

Skickar du julkort? Gör du julkort själv? Det är ju lite si och så med de fysiska julkorten idag då mycket skickas digitalt. Men visst är det något speciellt med att få en handgjord hälsning. Det slår ju alla e-brev och roliga hälsnings-animationer i sociala medier med hästlängder.

Här kommer ett tips på julkort jag gjort till en kund. Jag gillar att göra saker som slår an på flera sinnen samtidigt. Att titta, känna och i detta fall även dofta.

Det blev ett väldigt enkelt men raffinerat kort med en liten grangren och rosett. Doften av gran är verkligen en sådan där juldoft som gör att du skickas tillbaka till barndomens jular.

Göra julkort själv

På kortets framsida skär jag två små skåror, lika långa som mitt band är brett. Genom dem trär jag bandet och sedan knyter det runt en väldoftande liten grangren. Grenen bör vara så färsk som möjligt och skickas snarast för att minimera barrning i posten… Fast det är ju charmigt det med 😉

Får se hur det blir med julkorten i år. Säger varje år att “nästa år minsann, då ska vi skicka” Kanske till de närmsta sörjande i alla fall…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.