Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 januari, 2017

Hej från Frankfurt & världens största pysselmässa

Varför göra saker enkelt? Samtidigt som jag skulle öppna och lansera min nya blogg har jag alltså varit i Frankfurt. Tur att tekniken var med mig… Ni som följer mig på Instagram har sett lite filmer på InstaStory men jag har liksom inte hunnit uppdatera här på bloggen. Det är faktiskt en av de saker som jag tänkt göra mer på bloggen nu – vara lite mer dagbokig. Jag läser gärna det själv hos andra så varför inte göra då just det? Vad tror ni om det? Haft lite så där höga krav på bilder (ja, de är inte alltid bra…) och de som tas i farten och berättar om vardag blir inte alltid så bra och då väljer jag bort dem. Ja, jag kan ju testa i alla fall.

Men tillbaka till varför jag är i Frankfurt!

Här pågår just nu världens största mässa för pyssel, papper och kontor. Och för julen!!! Creative world, Paper world och Christmas world. Kan jag säga att jag är i himlen. Ni som följt mig vet ju att jag började min bloggresa med en renodlad julblogg (!) och ni vet hur mycket jag brinner för pyssel och eget skapande, gärna i just papper. Som ett barn på julafton i dagarna tre!

Jag har samlat ihop som mycket inspiration, fakta och kunskaper jag kunnat så jag kan pyssla och visa er. Massa nya tekniker och trender.

Och det är spännande och himlande att gå kilometer efter kilometer i denna ENORMA mässbyggnad och rätt svårt att föröka se skogen för alla träd. Så mycket saker, färger och material som svischar förbi.

Kommer återkomma mer ingående på de pyssel som jag tror trendår och de jag verkligen vill göra och lära mig.

Att flyga till Frankfurt är en upplevelse måste jag säga. Beroende på hur man mäter (yta, människor antal flyg) men Frankfurts flygplats sägs vara världens största.

Flest rullband har de nog i alla fall. Så galet stort!

Roligaste rullbandet, eller hur. Jag fastnade så vid detta band att jag inte kollade ordentligt att det inte var mitt Stockholms-plan som väskorna kom från. Min väska kom ju aldrig! Tydligen var det två plan från Stockholm samtidigt och för ett ögonblick gick jag igenom i mitt huvud hur jag skulle klara 3 dagar på mitt handbagage…

Jag bor på hotell på flygplatsen men att ta mig dit var så långt att jag nästan skulle ha bott i stan. Nja, inte riktigt men det var en enorm lång transportsträcka.

Alltid en speciell känsla att kliva in i ett nytt hotellrum. Som att man vill ta in och säga åt rummet: nu är du mitt! Packa upp och boa in.

Snabbt till mässan fast först en korv i magen. Eller? Var är korven? Så mycket härliga toppings!

Jag hade en allierad här på mässan, Stefan Nilsson och jag springer in i honom efter 7,5 minut där! Vad är oddsen på det???

Ränna runt, kolla in och plocka upp inspiration. I massor!

Något jag verkligen ser som trend kan kombineras i bilden ovan: akvarell och att texta. Alla använder bokstäver och vi ska lära oss kalligrafi och få vacker handstil. Oj, vad jag är sugen på det!!! Och sen akvarellfärger överallt!

Då måste man ha bra penslar. Snygga penslar!

Det bästa med mässan är nästan alla montrar har en prova-på-hörna. För att verkligen förstå produkten så är att testa bästa sättet. Och roligast!

Timmarna flöt fort och det var dags för pressmiddag.

En liten söt italiensk familjerestaurang invaderades av alla dessa pressmänniskor.

Folk från hela världen, som ett FN i pyssel! Roligt att sitta bredvid en kvinna från Serbien, snett emot en man från England och höra finska bakom ryggen.

Ny dag, nya intryck!

Det bästa med att bo på hotell? Frukosten! Ja, okej – som småbarnsmamma är det ju lyx att få sova en hel natt utan avbrott men ändå frukosten.

Vidare till mässan och massa intryck. Och denna dag var det Christmas World.

ÅH HERRE GUUUUUUD! En mässhall var för inköpare som ska ha installationer till deras butiker, varuhus. Helt galet! Som en annan värld.

På kvällen mötte jag upp mina uppdragsgivare Adlibris DIY som var på inköpsresa. Roligt att gå igenom våra intryck och anteckningar. Åt på en grekisk restaurang. Vi alla älskar grekisk mat så vi åt väldigt mycket! Så underbart att beställa in en massa smårätter, meze, och dela.

Hem över floden Main med vyn över skyskraporna som kallas för Mainhattan, ha ha ha!

Nu är det bara timmar kvar på resan här. Får se om jag hinner se något av staden. Skulle ju vara nedrigt att vara i Frankfurt och inte se något mer än mässan, taxiresor och två restauranger. Fast, det är ju lyxproblem…

Dags för utcheckning och jag ska sammanställa mina miljoners bilder och återkomma med mina spaningar på kommande pysseltrender. Vad tror ni att det är för trender? Längtar ni efter mer garn, mer betong eller papperstejp? Vad jag längtar efter är kanske inte samma sak som trenden visar. Svårt det där…

Comments (3)

 • Liselotte Liedberg

  Hej Helena

  Gratulera till din nya adress och den genuina, fräscha och genomarbetade looken av din sida. Jag följer gärna med dig hit!
  Du frågade om åsikter om att bli lite mer dagboksaktig i ditt skrivande på bloggen och jag tycker att det har varit alldeles perfekt som den varit! Personligen är jag inte så intresserad när bloggare skriver för mycket om vad “de kände när de gick där” eller “började tänka på då” och för utvecklade texter om dagsrutiner.
  Så min , helt personliga, åsikt är att du behåller det professionella sättet att skriva på som du gjort tidigare och likaså håller kvar ditt ganska strama, men informativa sätt, när det gäller vilka bilder du använder. (Dom är bra!) Så skippa bilder från flygplatser och rullband!
  Tack än en gång för din blog!
  L

 • Hej! Vad roligt att du är i våra trakter! Vinkar glatt till dig från en av Frankfurts lite mindre grannstäder (värt att se även den 😉 ). Hoppas du får lite tid över att strosa runt på själva stan också – kvarteren runt domkyrkan för att börja med eller Bergerstraße, hela Nordend, alla finfina museer och att promenera vid Main såklart…
  Grattis till nya bloggen förresten – den blev väldigt fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.