Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 maj, 2017

Idag har jag jobbat

Vad jag menar med rubriken – kan ju låta som om jag inte jobbar alla dagar, är just att ibland faktiskt känns det så. Jag har ju hela mitt liv förutom senaste 1,5 åren varit anställd; åkt till byrån, haft massa kollegor och varit en del av arbetsgrupp och haft kontorstider. Nu är jag helt egen och kan styra det mesta själv. Men när ens jobb är ens tidigare hobby känns det ibland som om jag luras eller vad jag ska beskriva det som. För kan man ha kul på jobbet? Att jag lägger ner mer tid, fler arbetstimmar än innan känns inte. Om det gick skulle jag kunna jobba alla vakna timmar.

Men idag har det varit mer uppstyrt än mina vanliga arbetsdagar och veckor av planerande, fix och rekvisitakånk är nu avklarat.  Är helt slut i på kropp och knopp.

Jag har haft en så sjukt galet rolig fotodag för ett pysselreportage som kommer i augusti i Allt i Hemmet. Här är några av de smulor som blev över från fotograferingen.

Fotograf var ljuvliga och sjukt begåvade Emily Dahl. Det är andra gången vi gör jobb ihop och hej vad det går undan när vi kör.

Igår fick jag tydligt bevis på både fördelen och samtidigt nackdelen med att var egenföretagare och frilans. Behövde hämta lillkillen tidigt från förskolan och det satte käppar i hjulet inför dagens plåtning. Hade nästintill minutschema med saker som skulle fixas. Att ha med en 3,5-årig prao hade jag inte räknat med. Fördelen då som egen är att jag inte sätter någon arbetsgrupp i skiten och kan åka och hämta utan att blinka. Nackdelen är att ingen då kan täcka upp för mig och göra det som behövs. Men, som det mesta i livet – det gick ändå. Men det blev en lång natt under flitens lampa…

Många gånger funderar jag verkligen på detta med frilansliv, om det är för mig. Kanske inte resten av livet, men just nu fungerar det så bra med små barn att kunna vara flexibel i tider på mina egna villkor. Lyx skulle jag säga!

Oj, detta blev ett lite tyngre inlägg än vad jag tänkte när jag fotade de vackra blommorna. Tänkte bara säga att jag haft en kul dag på jobbet och så tacksam för de möjligheter jag får. Är nog lite trött ändå… Och imorgon är det ny dag så nu får jag rappa på. Har mer kvällsjobb framför mig. Har möten och deadlines imorgon som kan bli en cirkusakt att genomföra. Spännande varje dag, ha ha ha!

 

Kommentar

  • jag tror att frilanslivet är en mer dramatisk berg och dalbana än anställningslivet i mångt och mycket. mer highs, men också en hel del tvivel. man får liksom mer av allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.