Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 juli, 2017

Hemma & huvudet fyllt av kork

Hej på er och hej hem! Borta grymt bra men hemma bäst – så är det men när resor som den jag har varit på är det ibland lite tveksamt.

3 dagar och 2 nätter i Portugal med utbildning av kork. Schemat var späckat och inte en minut var över så att säga. Jag ska samla ihop mig och återkomma med en rapport om ämnet. Det kommer ni gilla kan jag lova.

Delar några snabba bilder – som blänkare från resan – bara för att ni ska få ett litet hum om vad jag varit med om.

Denna fantastiska skog. Nyskördade korkekar.

När vi bilade runt i landet så var det enorma, imponerande storkbon överallt. I varje elstolpe och taknock. Här var det en gammal gård som fått nya hyresgäster. Syns lite dåligt, förlåt men ni får lita på mig att det är en stork där överst.

Sommarvärme. Fast lokalbefolkningen tyckte det var iskallt. Dagarna innan vi kom var det 43° vi fick 19°. Helt okej enligt mig.

Två kvällar fick vi – en i Lissabon och en i Porto. Tyvärr fanns det inte någon tid att verkligen se staden så det blev snabba turer i bilen från hotell till restaurang och tillbaka. Men mersmak av Portugal och städerna det fick jag med råge. Fantastisk arkitektur som klarat sig från krig och bomber. Tyvärr är det ekonomin nu som hotar husen. Ingen har råd att ta hand om dem så det står övergivna arkitektoniska mästerverk överallt. Så otroligt sorgligt.

Ätit fantastisk mat. Vet inte vad jag hade trott innan om portugisisk mat men blev glatt överraskad. Från lilla vägkroken med plocklunch till fina krogen med superservice – allt var toppen!

 

Med på resan var underbara Anna María/Dnilva. Vi har haft så otroligt roligt ihop och skrattat så tårarna runnit. Tack för fantastiskt resesällskap!!!

Och på flygplatsen blev det lite snabb shopping.

Några portugisiska stoltheter: så klart en flaska portvin, sardiner på burk och massa tvålar. Ja, jag köpte faktiskt en hel kassa tvålar så den som bjuder hem oss lär få tvål istället för blommor och choklad.

Nu är det lördag hemma och laddar för semester och sommarlov. Bara bra saker alltså. Hoppas ni också får en fin helg.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.