Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 september, 2017

Så smakar Blossa 17

Mitt i allt byggdamm i Snickeriet kom ett bud med Blossa 17 – årets glöggsmak från Blossa. Avslöjandet av Blossas glögg brukar vara i samband med ett hemlighetsmakeri och härligt juligt event. I år valde man att buda ut flaskor till press och berörda. Hade svårt att finna julstämning där på byggarbetsplatsen.

Inte blev det mer julstämning när jag öppnade lådan och fick se den gula flaskan med lila tryck. Jag har sedan länge inte tyckt att Blossas årgångsglögg måste vara julig – det jobbet gör deras andra glöggflaskor och glöggsmaker men denna var kanske lite väl långt från Arne Weise, tända ljus och snötyngda grangrenar.

Hur smakar Blossa 17?

Blossa – du vet att jag älskar dig men detta var inte alls min melodi. Glöggens största identitet är väl att det är en söt, kryddig och smakrik dryck men denna var precis motsatsen. Syrlig som tusan och väldigt försiktigt smaksatt, på gränsen är blek. Den ska smaka mango, chili och spiskummin men jag kände mest syran. Och kryddnejlika.

Sedan är jag rätt tveksam till resan till Indien. För flertalet år sedan var Indien hetaste mode i inredningen. Patinerade gamla skåp och bord importerade från Indien syntes överallt. Färgglada tyger fanns både på väggar och i soffor men det är väl inte mycket som just nu talar för Indien som trenduttryck?

Varm eller kall? Då det är en vit glögg så tycker jag att den även kan drickas kall. Med Blossa 17 blev den faktiskt bättre kall men den där syran tar över. Kanske att den kan passa som en sval glöggdrink på glöggminglet om man blandar till den lite med fruktsoda. Värt att testa.

Vill helst att lämna er med glada ord för jag vill så gärna ha en december med härliga glöggmys men lutar nog åt att backa till klassikerna. Sorry!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.