Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 december, 2017

Vinn textilier till ditt hem från Rosa Huset

Då öppnar vi kalenderlucka nummer nio i samarbete med Rosa Huset och här finns det en massa tyger och produkter i tyg att vinna!

Det är nu när vintern och mörkret kommer vi vill boa in oss, tända ljus och fylla hemmet med goa, mjuka saker i tyg. Gardiner, kuddar, påslakan, dukar mm. Kanske sugen på att uppdatera ditt förråd? Då har du chansen nu, för du kan vinna en presentcheck på hela 2000 kr hos Rosa Huset. Perfekt present till dig själv eller kanske en julgåva till någon?

Perfekt tävling med möjlighet att kunna få nytt till ditt hem eller just vackra ting till juldukningen.

Vinn textilier till ditt hem

För att vara med och tävla behöver du göra och svara på två frågor i kommentarsfältet nedan senast 23.59, lördagen 9/12.

1. När startade Rosa Huset sin webbutik?
2. Hur skulle du duka/pynta ditt julhem med textilier?

Vinstens värdet är 2000 kr. Vinnaren utses av jury och kan ej överklagas. Vinnaren meddelas på mejl från Rosa Huset. 

Lycka till!

Comments (24)

 • 1. 2007
  2. För mig är julen rött, grönt och vitt. Så jag skulle pynta i dom färgerna genom att byta ut bordsduk, gardiner och kökshanddukar och skapa en känsla av jul och ett mysigt vinter med mycket ljus, tomtar och stjärnor i hemmet.

 • 1. Webbutiken startade redan 2007.
  2.
  Som vanligt är jag sist på att följa varje trend
  så först nu har jag på lyxig SAMMET blivit tänd.
  Med vinröda gardiner skulle julen svepa in
  och värma oss i kylan, ge frid i varje sinn’.
  På bord och skänk får SIGNE pryda hemmet med textil
  och serien CHRISTMAS ger vårt julkök lite stil.

 • Hej!

  Den startade 2007.

  Jag älskar att pynta med textil. Gardiner, vaxduk till vardags har dukar både i tyg och virkade och kuddar pyntar jag med. Rosa Huset har så vackra textilier och det är så roligt att någon gång kunna förnya i hemmet och julens färger gör mig glad och positiv.

  God jul!

 • 1. År 2007
  2. För några år sedan bytte jag gardiner och allt gick i rött vitt. Nu lite sparsmakad enfärgade gardiner, grå linne duk och servetter. Gran och tall kvistar som pynt och levande ljus.

 • 1. År 2007
  2. Jag vill gärna göra julfint här hemma med härliga textilier i grått, grönt och lite brunt
  Plädar och kuddar i fuskpäls gör det ombonat och mjukt här hemma. Lägg till lite sammetsryg på gardinerna så blir det riktigt ombonat. På julbordet dukar jag gör a med grått och grönt. Matchar gröna linneservetter med gröna och röda ljus.

 • 1. Tioårsjubileum – tjohoo! Sen 2007 alltså. 🙂

  2. Det är en välsignelse att ha riktigt högt i tak i sin nya lägenhet. Alltså, fyra meter! Men det innebär också att det där att köpa gardiner inte är riktigt så enkelt som det var förr… Nej, ska det över huvud taget bli några skulle jag verkligen behöva en skjuts på vägen med hjälp av Rosa huset. Viss håller ni väl med om att ett vardagsrum utan gardiner är för naket för julkänslan att infinna sig? 🙂 Samtidigt passar jag på att göra en härlig julbäddning! Bara rött en gång om året, men då vill jag också ha det rött överallt.

 • 2007

  Jag kanske inte är så inne av mig, men jag ÄLSKAR New England-stil! Särskilt under julen, så det blir mycket randigt, rutigt, stjärnor, rosetter, marint. Färger: blått, vitt, beige såklart! Kuddar, plädar, gardiner och dukar ska matcha – och tygservetter är ett måste!

 • 1. 2007
  2. Jag brukar bädda om i röd/vita påslakan i allas våra sängar härhemma, så det skulle jag göra. Förr bytte jag ut kuddfodral som var lite mer jul i sin stil, men de måste jag uppdatera nu för de känns så omoderna i år. På vårt stora bord i matrummet lägger jag en ljus- eller mörkgrå linneduk för det matchar så fint till de flesta övriga julfärger & juldetaljer som kommer fram!

 • 2007. Grattis till 10 år!
  Jag älskar textilier! Dukar bordet med en stor duk och toppar med en fin löpare eller bordstabletter i tyg. Fina linneservetter är ett måste till jul. Har även en tanke på att ha textil över stolarna iår. Julgardinerna sitter redan uppe och dynan till kökssoffan ska få nytt överdrag till jul. Hos oss går julen i rött vitt och grått.

 • 1 2007
  2. En härlig maffig julduk till mitt enorma köksbord. Ett tyg som passar till alla mina ärvda mässingljusstakar får det bli. Sen skulle jag slänga ihop lite härliga myskläder till mig själv. Ja efter det kan julafton gärna få komma.

 • 2007
  Jag vilja ha gardiner, vi har bara ett par till varje gönster som används året rönt, mörkblå i vardagsrummet, svarta hos dottern och vit spets i köket. Stora gardiner som täcker förnstret då vi bor på nedreplan med insyn. tror nog både grannarna och hushållet skulle uppskatta variation där

 • Hej! Vilken härlig tävling helt i min smak.

  1. 2007.
  2. Först och främst skulle jag se till att köket fick sig en uppfräschning i form av gardiner, handdukar och duk.
  Sen skulle jag sy lite kudd överdag till soffan i vardagsrummet och se till att kanske sängen kan få fina lakan.

 • 1. 2007
  2.Jag gillar inte så mycket rött,vill mer ha vitt,grönt och blått. Dukar,servetter behöver verkligen förnyas,har mycket arvegods men det börjar bli slitet,så det vore lyxigt att handla nytt. Krispigt nya lakan vore också en dröm förstås.

 • Karin Stjärnkvist

  1. Webbutiken startade 2007
  2. Jag älskar att duka med dramatiska dova färger till jul. Vita amaryllis/hyacinter och tallkvistar framträder så fint då tillsammans med massor av levande ljus! I sovrummet skulle jag hänga upp nya gardinlängder i tjockare tyg, för att skapa en varmare känsla.

 • 1. webbutiken öppnade 2007.
  2. vi har bott utomlands sen i våras men kommer hem till julen till tömd lägenhet som varit uthyrd under tiden. så, så väldigt mycket hinns inte med att pynta i år. men äta måste vi, så jag skulle ta metervara stentvättat linne och sy duk och servetter, för att sitta ned med familjen och äta på julafton och i alla fall ha lite mys.

 • 1. 2007
  2. Jag skulle stanna uppe lite senare än resten av familjen och göra en julmakeover som överraskning så de vaknar till ett julpyntat hus. För mig är inte julen inte tiden då jag tänker less is more så jag öser på med jul! Jag skulle ha stora dukar i kontrasterande färger på ett gottebord i vardagsrummet. Dekorera duken med en girlang och stora rosetter. Jag har sytt julstrumpor till barnen och hängt upp dem i väntan på att tomten ska komma. Det finns underbara textiler så att varje rum kan andas jul och förväntan. Nya handdukar i kök och badrum. Vår gamla kökssoffa har fått sig ett nytt överdrag av grå fuskpäls så den blir extra mysig att krypa upp i en kall vintermorgon när julen står för dörren!

 • 1. Det var 2007
  2. Jag vill ha julen i vitt, grönt och rött. I köket behövs en stor duk, gardiner och kökshanddukar. I sovrummet vill jag också ha jul, tjockare gardiner och nya lakan.

 • Wow, vilket superpris! Jag har en bebis i magen som kikar ut i första veckan i januari. Det är en tjej som ska heta Lin och jag är så sugen på att sy kläder till den lilla (och kanske även matcha syskonen), men tygförrådet är tomt och pengarna har gått till julklappar och andra mindre roliga utgifter. Håller tummarna för vinst här!

  1. De firar 10-årsjubileum, de startade med webbutiken 2007.

  2. För mig är julen självklart röd, men med guldiga och glittriga inslag och så vit – och så tomtar! Nu har vi småbarn och får anpassa oss lite efter dem så tyvärr ligger det vaxduk på året om. Kanske väl bekvämt men den här julen kommer jag ju vara höggravid till råga på allt. Lite julstök har vi trots allt orkat med här för barnens skull.
  Men tomtenisseduken i linne och bomull till julbordet skulle göra sig väldigt charmig. Öljettlängderna i röd sammet skulle skapa en varm känsla och rama in på ett bra sätt. Sedan en massa fina “tillbehör” som Christmas kökshanddukar i vitt, disktrasa och grytlappar med tomtenissar för som allas vår Ernst skulle sagt så är det även i det enkla som det vackra bor.
  I kategorin JUL hos Rosa Huset fanns ju så mycket inspirerande och motiven med domherrar var ju väldigt tilltalande också och i barnsängarna skulle barnen sova sött i sängkläder från serien JULLE. Som märks, så var det helt klart svårt att välja när jag nu tittat runt! Nästa år kommer vi säkert att ha möjlighet att gå in för julen ytterligare.

 • 1. 2007
  2. Med textilier gör jag huset till ett hem. Den här julen vill jag ha mörkgrönt linne på bordet, krispigt vita gardiner och mjuka kuddar i mönstret Vinterdungen i soffan.

 • Webbutiken startade 2007, dvs tio års jubileum i år.
  Jag syr mycket och skulle verkligen vilja sy stora golvkuddar i mörkt röd sammet att ha på golvet nedanför granen, gardinerna fönstren och soffkuddarna får gärna ha vinterfåglar tryckta på sig då vi har en fågeltokig treåring här hemma som är alldeles till sig över alla fina jultextilier med domherrar som säljs nu ?

 • 1. 2007 startade webbutiken, 10 år i år.

  2. Vi byter kuddar i soffan, gardiner, överkast och vår fotpall. Men tyget på fotpallen råkade dottern måla på och behöver få ett ny. Jag hade gärna bytt överdrag på bänken i hallen och även kökssoffan. Och som pricken över i, nya sängkläder hos oss vuxna.

 • 1. År 2007
  2. Jag skulle pynta med en stor vit duk på matsalsbordet samt med mörkgröna tygservetter. Jag skulle också klä in stolarna med tyg vilket man kan komma ganska enkelt och billigt undan med. Många personer med stolar som ”sett sina bästa dagar” tänkte inte på hur lätt det är att ge stolarna en festlig look. Dessutom skulle jag hänga tyger från taket likt scenerna ur Fanny och Alexander. Det skapat dramatik!

 • 1. 2007
  2. Jag hade gjort en mysig läshörna för barnen med kuddar och tyg hängandes i taket! Mina barn och deras kusiner älskar att läsa böcker och allt blir så väldigt intensivt under julafton så då kan det vara skönt att ha en lugn plats att dra sig undan till. Självklart skulle det vara jultema på böckerna också! Hoppas på jättetur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.