Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 mars, 2018

Hela Sverige hackar! Nu startar vårens roligaste projekt i hela landet

Under möbelmässan för några veckor sedan hade IKEA en stor pressvisning där deras tema var hållbarhet, ni kan läs mer om det HÄR, och en del av hållbarhet är att faktiskt ta hand om det vi redan har och inte köpa nytt.

Nu tas nästa steg och IKEA lanserar kampanjen Hela Sverige hackar  där tanken är att visa hur IKEAs möbler kan få förlängt liv när de görs om, dvs hackas. Antingen få en ny uppdaterad kostym eller göras om till något helt annat.

Jag kan inte med ord beskriva den glädje jag känner över att få vara en del av detta projekt. Vi  Nordinary-kollegor, Monica/HemmafixbloggenMaria/Husligheter och jag fick uppdraget samt Karin Mannerstål som är ett väldans känt namn när det kommer till göra om och fixa, att ta oss an några möbelklassiker från IKEA.

Jag valde stolen IVAR, pallen FROSTA samt stolen RÅGRUND. När jag gick in i detta bestämde jag mig för att göra helt nya möbler av dem och inte styla om dem. Visa hur en möbel som tidigare naturligt funnits i tex ett badrum kan göras om till en vardagsrumsmöbel. Ja, nu håller jag er lite på halster här för jag kommer visa mer och gå igenom alla steg i arbetsprocessen. Som för övrigt skedde med gips på höger hand… Skam den som ger sig!

Och inte nog med detta! Det kommer mera. Vi fyra kommer ge oss ut på en turné i IKEAvaruhusen och visa upp våra IKEA hacks, prata om kreativitet, hållbarhet och ge tips på hur man ska tänka när man vill göra om. Mer om allt detta kan du läsa hos IKEA. Hoppas vi ses!!!

Kommentar

  • Grymt kul Helena! Vilket spännande uppdrag, och helt rätt i tiden! Grattis till er, och till IKEA! Kommer följa såklart, heja er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.