Följ mig:
Hemma hos mig Påsk

Påskpyntat i mitt funkisvardagsrum

17 mars, 2018

Att jag älskar att pyssla och påskpyssla kanske du inte har missat om du följer mig men hur ser det ut i hemmet då så här i påsktider? Kanske inte så färgglatt och fixit som du tror...

För lika mycket som jag gillar pyssel så gillar jag även funkis, dvs den stil som vårt hus har, byggt 1940. Försöker alltid inreda och säsongsstyla så det rimmar med husets stil. Ja även vår stil och vårt liv också så klart men de går lite hand i hand kan jag tycka.

Mycket raka linjer, naturmaterial och inte så mycket detaljer. Ja och så tänker jag då även med pyntet jag nu tagit fram.

Ovanpå den öppna spisen finns en rejält tilltagen stenskiva. Rätt svår att "inreda" faktiskt. Om man inte ställer något gigantiskt där blir allt väldigt pyttigt. Därför satte jag dit spegeln där för att skapa mer liv till den höga hörnan som blir där.

Köpte mig en riktigt stor glaskupa i julas just för att ha som säsongsdetalj. Ställer saker i den som visar högtid eller säsong.

Hittade en gammal "blomster-spikmatta" eller vad det nu heter och visste att jag någon gång skulle få användning för den. Nu fick det bli en hållare av fjädrar.

Just dessa fjädrar har jag samlat under två somrar från Gotlands norra stenstränder där svanarna lämnar dem efter sig. Tack säger jag och skapar en samling.

Den söta påskharen har jag fått i gåva.

Att lägga saker i glaskupa gör allting lite snyggare. Ett gäng urblåsta ägg blir snabbt som ett stilleben.

Eller bara en liten pippi! Hur gullig är inte denna då? Maken köpte den i Finland för en massa år sedan.

Utöver många av de vackra påskrisen jag gjort så är det endast denna yta som är påskpyntad än så länge. Vet inte om det blir så mycket mer faktiskt...

Har du påskpyntat än??

SparaSpara

Gratis!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Helena Lyth 28 mars, 2018 at 15:18

   Tack söta rara!!!

   Kram

 • Svara Lovisa 22 mars, 2018 at 17:01

  Alltså spegeln är sååå fin! Och pyntet med såklart, men spegeln <3 <3 <3

  • Svara Helena Lyth 28 mars, 2018 at 15:15

   Tack, vad glad jag blir. Gör väldigt mycket för rummet.

   Kram

  Lämna en kommentar

  Close