Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 juli, 2018

Den enda lunchen sommaren behöver

Varje dag, hela sommaren, kan jag äta denna lunch. Sillunchen!

Sillunchen är väl den perfekta sommarmaten ändå? Lätt samtidigt mättande. Tar nästan ingen tid att fixa. Många olika smaker och konsistenser som gör tallriken komplett. Och när man bygger upp en buffé med olika sillar, knäcke, ost, krispiga grönsaker brukar det alltid vara något som passar alla. Och så är det billig mat! Ja, bara bra saker alltså!

Sugen på att göra egna sillinläggningar?
Vitlöks- och kaprissill
• Gurksill med pepparrot, dill & vodka
• Currysill
• Brantevikssill
• Modern sillsallad med äpple, selleri & kapris

SparaSpara

SparaSpara

Comments (1)

  • Sill ja, alla dar i veckan! På sommaren. Å på vintern blir det kanske två-tre dgr/vecka. Perfekta lunchmaten! Själv har jag totalt snöat in på en rätt mina föräldrar gjorde redan på 70-80 talet. Hade inte ”förstånd” då att uppskatta den (även om jag ätit sill sen jag var liten) men det är ju tur att man kan ta igen som vuxen.

    ”Smältande sill”
    Finhacka lök (ca 0,5) å lägg i en form. Skär matjessill (1 burk) i mindre bitar å lägg över. Täck med rikligt med finhackad dill. (Fryst går utmärkt.) Hacka två hårdkokta ägg och lägg över dillen. Vill man, lägges äggen i snygga rader med vita och guls var för sig. Häll sen rejält med smält/brynt smör över och servera till kokt potatis. Å kanske några små tomater för färgens skull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.