Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 oktober, 2018

“Att vara snål är så ute!”

Jag har nyss kommit hem från en tur till Varberg där jag var med på en spännande sammankomst. Ja, jag vet inte vad ordet för träffen egentligen var; workshop, kompetensutveckling, samtal, pepptalk… Det allt handlade om var att den fantastiska duon Kristin Lagerqvist och Miranda Johansson som arbetar som kreatörer och influencers samt driver butiken FGL i Varberg, kände (som många av oss egenföretagare gör) att mötas med likasinnade för att samtala om våra utmaningar och situationer skulle kunna hjälpa varann.

Att just hjälpa och lyfta varann var det som ofta återkom i våra samtal och diskussioner. Vilket, av någon helt galen anledning, tjejer har varit dåliga på. Jag kan bara relatera till reklambranschen som jag kommer ifrån där det liksom inte fanns plats för så många tjejer/kvinnor så när någon ändå fick plats visste man att det nu var en plats man måste skydda. En herre-på-täppan-lek fast då fruga-på-täppan kanske? Något en fantastik reklamkvinna, Christina Knight, skrivit en bok om; Mad Women. Så bra!

“Att vara snål är så ute!”

“Att vara snål är så ute!” Denna fantastiska mening utbrast Lisa Burenius mitt i ett samtal och jag bara älskar det. Alla som någon gång fått hjälp i vad det än må vara vet den fantastiska känsla det ger och vad det kan medföra. Varför inte själv då fortsätta ge? Att sitta på sin kammare med armarna tätt om anteckningsblocket så ingen annan ska se eller (gud förbjude) lärde sig något att dela vidare.

Alla har sina referensramar och jämfört med vissa har jag inte kommit långt i mitt företagande och i jämfört med andra har jag nått enorma framgångar. Många av de framgångar jag kan känna och vara stolt över vet jag att inte skulle ha nått om inte någon sträckt ut en hjälpande hand. För evigt tacksam!

Detta och mycket mer samlade vi om, hade grupparbeten och övningar på måndagen och kvällen.

De övriga deltagarna var Hanna Wendelbo, Diana DontsovaMalin Persson, Marlene AgemoJennie Blomquist, Lisa Burenius, Daniella Witte, Nanna NorrmanMarina Evertsson

Färgstarka själar, Kristin och Miranda. Så generöst bjöd de på massa gott för både knopp och kropp så att säga.

För har ni sett ett läckrare mellanmålsbord?

Hummus med knäcke, raw food-bollar, chiapudding med kvarg, bär och nötter samt frukt. Så mycket gott.

En av de mest kreativa jag vet; Hanna delade med sig så fint från sin jobbresa och hur hon arbetar. Balansen mellan mönsterformgivaren och influencer-rollen.

Även Diana föreläste och den kraft och det företagandet den kvinnan besitter kan flytta berg.

Att samtala i grupp kan vara lite läskigt om man inte känner varann så bra. Kunde själv känna hur min puls lade sig mer och mer för varje timma. Så blir det när man känner värme och välmening från fina människor.

Medan vi samtalade om hur sjutton man ska jobba i sociala medier när man har ett monster som heter Algoritm att strida mot dukades ett härligt middagsbord upp. Algoritmen som styr om ens arbete på Instagram, Facebook, Youtube mm kommer synas för följarna eller ej. Tur att monstret inte var fysiskt närvarande denna dag och alla meningar nådde samtliga i rummet.

På menyn stod indisk het gryta med ris, lime och koriander. Så gott i höstrusket.

Har du personer du inspireras och imponeras av? Bjud in till samtal! Magiska saker kan ske när människor möts!

Utanför fönstret rasade både regn och rusk. Att då få sitta här inne och känna både fysisk och emotionell värme är något jag kommer leva på länge. Tack alla fina!

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.