Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 oktober, 2018

Kanderade päron – gott, vackert & spännande

Kanderade päron med läskigt spännande grönt sockertäcke och knotiga grenar blev ett roligt och lite annorlunda halloweengodis. Tänker att det är som häxans giftpäron.

kanderade päron

Kanderade päron

Ingredienser
8-10 päron
8-10 st långa pinnar
3 dl socker
1,5 dl vatten
2 msk glykos
1 tsk hushållsfärg

Gör så här: Torka av päronen ordentligt med kökshandduk eller hushållspapper. Vrid och dra bort skaftet och stick sedan ner en lång pinne i päronet. Lägg och vänta bredvid spisen på bakplåtspapper.
Häll socker, vatten och glykos i en kastrull och koka upp tills allt socker löst sig och det blivit en genomskinlig vätska. Låt koka på medelhög temperatur till sockerblandningen nått 120°C. Använd gärna sockertermometer men om det inte finns går det bra att göra kultestet; droppa lite sockerblandning i en kopp iskallt vatten – om det stelnar helt och snabbt är det klart. Häll då försiktigt i hushållsfärgen och rör sakta ihop.
Sänk ner spisplattan till svag temperatur och doppa ner ett päron genom att hålla i pinnen. Luta kastrullen något så stora delar av päronet som möjligt täcks av sockersmeten. Lyft upp och snurra lite så överflödig sockersmet rinner av. Ställ sedan rakt upp på bakplåtspappret för att stelna och svalna. Upprepa med samtliga päron.

kanderade päron

Blir så där härligt knäckigt och crunchigt samtidigt väldigt saftigt från päronet.

Frågan är bara om man vågar ta ett bett i häxans giftgröna päron…

Önskas fler tips på roliga och ätbara tips till halloween?
Söta, enkla monsterkakor av Oreo
Läskigt söta chokladbolls-spindlar
Mördegskakor som halloweenpumpor
Saftig ögonsoppa

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.