Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 oktober, 2019

Alla era tips till Venedig, tack!

Jag fick så många bra tips till Venedig när jag gick ut med en fråga så jag samlade ihop dem allihop bara rätt upp och ner här i ett inlägg. Som en minnesanteckning att ta fram och kanske för dig att också ta till om det nu skulle bli aktuellt för en resa för dig med.

Venedig tips

Många bra Venedigtips som sagt men ska börja med den bästa jag fick: “Sätt klockan på 06.30 och ge dig ut i Venedig när ingen annan är vaken” Alltså! Hur härligt låter inte det där. Nu får jag väl se hur pigg jag är men det lockar helt klart.

“Vill tipsa om att det verkligen var (lite oväntat) jättemysigt att åka gondol i kanalerna. Vi tänkte innan att det säkert var överreklamerat men barnen tjatade ju så… Så gör det ni med tipsar jag!”

“Burano!!! Så mysig och färgglad ö. Så instagramvänlig! De har en fantastisk restaurang på öns enda vingård. Passa även på att ta en tripp över till Lido ca 15 min från city Venedig.”

“Åh! Vi besökte Venedig, för första gången i mitt liv, förra året. Dit åker jag gärna igen! 🙂 Vad som var speciellt mysigt var att ta taxibåt ut till ön Burano, där alla husen ser ut som färgglada karameller. I Venedig besökte vi även antikvariatet Libreria Acqua Alta som har en väldigt fascinerande inredning. Sevärt! Jag kan även varmt rekommendera Peggy Guggenheimmuseet. En oas. Det var också roligt att uppleva historiens vingslag genom att dricka kaffe ur ursöt servis på Café Florian på Markusplatsen (etablerades redan år 1720) som även Casanova suttit och druckit varm choklad på.”

“Ta taxigondol från centralstationen så sätter det stämningen på en gång.”

“Mitt tips är att besöka Murano! En liten ö precis bredvid Venedig där dem blåst glas i åratal, en liten båtresa över bara, tar inte mer än 20 min.”

“Vi gjorde förresten en utflykt till en ö precis bredvid Venedig, det går pendelbåtar från Venedig, som var jättemysig med en fantastisk sandstrand. Kommer inte ihåg vad den heter nu på studs bara.” (Uppdat, visade sig vara Lido)

“Mitt tips är att köpa barnboken Vendela i Venedig och följa alla tips i boken.”

“I Venedig; ta en pendelbåt (eller vad de kallas) till den lilla ön San Michele och gå runt på den vackra kyrkogården där : )”

“Lär dig ro en Caorlina-roddbåt. Så stöttar du samtidigt roddklubbens ungdomsverksamhet och återuppbyggande av klubbhus efter en storm.”

“Gillar du glass, gå till Nico på Fondamenta Zattere och ta en gianduiotto! Ingen smalmat dock…googla på ingredienserna.”

“I Venedig, ta er tid att njuta. Ät musslor och njut!”

“Ät på Rosso Pomodoro, på riktigt enda riktiga och goda pizzerian i hela Venedig.”

“Bo utanför Venedig i Cavallino eller på Lido”

“Blunda och titta först när du är framme i Venedig. Omgivningarna är :(“

Kommer jag hinna allt detta mån tro??? Jag kommer återkomma med min reserapport och säkerligen en hel drös bilder och ännu fler tips till Venedig sedan.

Fått låna böcker av min mamma. Finaste guideboken från 1957. Älskar titeln: Om ni reser till Italien, inte säkert att och när du reser utan om. Säger något om tiden då.

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.