Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 november, 2019

Rejält julmys hos Åhléns julen 2019

I torsdags var jag bjuden på en jullunch på Skansen där Åhléns visade upp sin jul för 2019. Inte mycket här som kan gå fel när Skansen och jul nämns i samma mening skulle jag säga. Åhléns överraskade dock med att ta med oss alla inbjudna på en två timmars-juldröm. Så makalöst vackert, inspirerande och ljuvligt juligt.

Vi fick kliva in på Nyloftet som ligger högst på Skansen vid det stora tornet Bredablick. Bättre plats kan man ju inte finna. In från ett riktigt blött, rått och grått väder ute in till denna varma och ombonade julvärld.

En tappa upp var det uppdukat för julbord samt miljöer uppbyggda med alla nyheter från Åhléns.

Så vackert och inspirerande så jag baxnar. De små uppbyggda miljöerna var ögongodis och så inbjudande. Men bara titta, inte röra. Jag blev väldigt förtjust i den stilrena adventsljusstaken i mässing och den där helt fantastiska polka-kudden (adlinks)

Något vi dock fick röra var att röra oss runt i den makalösa lokalen. Detta Nyloftet är verkligen en juldröm.

När vi satt oss blev vi välkomnade och uppmanade att njuta av det stora julbordet. Årets första!

Sedan fick vi då alla kliva fram och ta. Så fantastiskt gott alltihop.

Jag är som du vet en stor fantast av julsillar så jag fastnade på första vändan av de där 7 vändorna man egentligen ska ta på julbordet. Samma visa varje år, ha ha.

Sedan presenterade Ulrika och Ulrika årets jul från Åhlens. Det är två stilar som fått representera i år. Det är den svala, gröna och isiga Kiruna och sedan den varma, djupröda, mer klassiska och även lite humoristiska stilen Öje.

Borden var dekorerade med just dessa stilar.

Kiruna för oss till norr med vitt, silver, grönt, granar, renar och frost.

Den varmare Öje har tagit inspiration från den lilla norska staden Öje och dess nationalromantiska uttryck. Mycket mönster, hantverk, lackrött, halm, rosa och sedan humoristiska figurer att blanda in som pastelliga enhörningar att hänga i granen.

Klicka in på Åhlens hemsida och se hela sortimentet för julen 2019. (adlink)

Vad skulle du gå på? Den svala Kiruna eller…

… den varma Öje???

Måste man välja tänker jag? Jag blev helt såld över detta hörna här ovan. Dramatiskt mörkt, modernt men klassiskt. Här skulle jag vilja släng in något mörkt rött och sedan är jag hemma i alla fall.

För den som bor stort så är detta en väldigt vackert: att hänga julstjärnor som i en klase.

Inspiration till ditt julbord: Servera julens ostar som proffsen. Som en buffé.

Inget riktigt julbord utan ett rejält godisbord också. Jag minns mitt godisbord från förra året och det ska jag göra även i år. Blir som ett julpynt i samma veva som det är en servering. Fint som snus!

Utöver att få se på nyheterna, äta gott julbord hade vi besökare även chansen att få testa på att göra egna polkagrisar. Eller, vi fick oss varsin varm redan rullad bit att rulla till valfri form.

Så läckert att se proffsen rulla i ljusets hastighet fram de vackraste polkagrisarna. Kan inte med ord beskriva den helt magiska mintdoften som hängde över bordet här. Ljuvligt juligt.

Svårt att slita sig från denna julkula men jag skulle skriva färdigt texter till kund så det var bara att ge sig ut i det gråa råa igen. Men när jag gick där på Skansen såg jag affischer om julmarknaden som är adventshelgerna. Det piggade upp. Så vi ses igen Skansen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.