Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 november, 2019

Grönkålschips som det perfekta piffet på all mat

Att göra grönkålschips är bland det trendigaste man kan göra i sitt kök Och jag tror vi är många som älskar när en billig, klimatsmart och nyttig sak är trendig. Grönkål är nu i säsong och du kan köpa hela travar i butiker och ute på torg utan att det kostar dig skjortan. Sedan att det är så nyttigt så man får dåndimpen är ju liksom bara en bonus.

Grönkålschips är det några som är besatta av och aldrig kan få nog andra lite mer tveksamma. Jag ska erkänna att jag har varit rätt skeptisk. Liksom aldrig ätit så där jättegoda chips utan de har varit lite beska. MEN! Nu när jag gjorde dem själv blev de ju supergoda! Och jag tycker de gör sig allra bäst som en topping eller ett litet brunch på maten mer än som en stor chipsskål man ska mysa upp med i tv-soffan.

Grönkålschips

Ingredienser
1 liter grönkål, blad
0,5 msk olivolja
flingsalt

Gör så här: Värm ugnen till 200°C. Skölj och ansa grönkålen – alla stjälkar och mittenbitar ska bort.
Lägga grönkålsbladen i en stor bunke och ringla över olja och flingsalt för att sedan blanda med händerna så alla blad får olja och salt på sig.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och fördela grönkålen jämnt över hela plåten.
Låt chipsen stå i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills chipsen har blivit krispiga, lite genomskinliga nästan. Men var aktsam – det går fort tills de bränns.

Servera som chips, snacks eller ha som topping på maten.

Perfekt att just toppa maten med. Hur många gånger har du inte fått en fin middag serverad och så ligger det en dill-, basilika- eller persiljekvist överst och du har tänkt: supersnygga men inte så sugen på en kvist dill just nu. De här chipsen är både vackra att toppa maten med och goda.

Som min mamma alltid säger: Och så så en lite grön touch på! Mat utan grönsallad blir ju så ofta bara… brun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.