Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 december, 2019

Julklappstips & nu utmanar jag mig – jag stickar!

Julklappstips, stickningskit är ett samarbete med We are knitters

Jag må vara kreativ och älska pyssel men stickning har varit en svag punkt. Jag har en mamma som är ett riktigt proffs på stickning då hon stickade till veckomagasin och till butiker inne i stan när jag var barn så kanske att jag inte vågade mig in i samma värld? Samtidigt som jag har fascinerats av hennes otroliga skapelser hon fått fram på nolltid. Mina tre barn har aldrig frusit då det har funnits de vackraste mormorsstickade tröjorna här hemma. Skulle jag också kunna lära mig har jag ofta undrat. Men hur startar man om kunskaperna och minnena från syslöjden är rätt långt borta…

We are knitters stickningspaket

Jag fick ett mejl från We are knitters med en fråga om jag hade lust att undersöka deras sortiment. En garn- och stickbutik på nätet. Min första tanke var just att detta är över min kunskap men då fann jag att de har färdiga paket för alla nivåer. Flertalet nybörjarkit med beskrivningar och allt material jag kan behöva. Nu fanns det ju verkligen ingen återvända – nu skulle jag testa detta med stickning.

Perfekta julklappen!

Det som slog mig medan jag tittade runt på hemsidan bland alla olika kit och paket var att detta är ju den perfekta julklappen för den kreativa eller någon som bör lära sig något nytt.

Hjälpande videos för att komma igång

Med garnet, stickorna (vad snygga de var förresten!) och beskrivningen redo samt en lugnade kopp te med lussebulle skulle jag sätt igång med min stickning. En vacker halsduk stickad med dubbel mosstickning i mörkblått garn skulle det bli. Lovade mig själv att inte ringa min livlina: proffsmamman, utan klara mig själv. Det gjorde jag inte men det som fanns som perfekt stöd var alla de underbara videos som We are knitters har på sin sida. Så skönt lugna och pedagogiska att jag kom igång fint.

Oj vad jag sög åt mig av alla tips de hade. Så värdefullt.

Något jag snabbt insåg jag behövde var att ha koll på varven. Ja, jag är ju nybörjare så jag kör lite så där enkelt.

Min halsduk är i mosstickning och det är olika start på varje varv. Då jag ofta blir avbruten av barn som vill ha hjälp med ett pussel, telefon som ringer eller pastavatten som kokar över behövde jag stödanteckning. För varje rät-start satte jag rött streck och för varje avig-start blev det blått.

Nu är det bara att köa upp till 128 varv. Får återkomma med slutresultatet. Och där ska den där lilla tygtagen sättas på. Knitted by myself minsann!!! Kolla in deras sida och se vad du kan ge i julklapp eller kanske önska själv.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.