Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 december, 2019

På begäran: julkrans av stålgalge & eukalyptus

En härlig, enkel krans av stålgalge och eukalyptus visade jag på Nyhetsmorgon häromsistens och ni var många som frågade efter en steg-för-steg. Den hade jag inte hunnit göra innan sändningen vilket ni märkte. Så i och med att jag så gärna vill att fler ska skapa så har jag nu här en beskrivning. Hoppas det kan inspirera.

Denna krans, eller julpynt snarare, är superenkel och håller sig fin hela december. Eukalyptusen kommer åldras vackert så den får vara framme länge.

Den är fin som den är med bara de gröna löven men för att ge den ett syfte så är en klämma med julgransljus perfekt att klämma på.

Julkrans av stålgalge & eukalyptus

Börja med att dra ut en stålgalge/kemtvättsgalge så att “triangeln” formas till en cirkel. Knipsa till två lika långa stänglar/pinnar av eukalyptus och vira fast dem med ståltråd. Starta från nedre mitten och jobba ut åt båda håll med de två pinnarna. Fördelaktigt är att ha samma färg på ståltråden som på galgen så det smälter ihop fint. Försök att vira ståltråden så tajt som möjligt runt eukalyptus och galge så blir det snyggast resultat.

I mitten nertill där pinnarna möts knipsas en ljusklämma på med julgransljus i. Häng upp och njuta av en ny vacker  krans och ljuslykta. Tänk bara på att det är levande ljus så inget ska komma i närheten av lågan eller att levande ljus inte får lämnas utan uppsikt.

Så enkelt och så snabbt får du till ett vackert och stilfullt julpyssel.

Ser du??? Hur vackert blev det inte med skuggspelet från bladen. Helt magiskt vackert tycker jag.

Vill du ha en variant? Titta då på den HÄR jag gjort tidigare som blev en ljuslykta i diamantform. Kanske kul att kombinera? Och sedan så här i vintertid kan galgen bli en fågelmatare, se HÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.