Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 juni, 2020

Loppistips! Brickan – ständigt denna bricka

När jag för femtielfte gången packat ner min stora bricka i kökslådan, underst i en trave av massa stora fat och andra brickor bestämde jag mig. Nu får brickan stå framme, orkar inte packa ner den i lådan flera gånger per dag.

Det som då slog mig var att detta ju är ett rejält sommartecken – att vi flyttat ut och allt från frukost och fika till middag för flera nu sker i trädgården och med det bärs det saker fram och tillbaka hela tiden.

En rackarns god sommarfrukost på en bricka.

Loppistips – brickan

Om du ska på loppisar i sommar vill jag verkligen tipsa om att fynda stora fina brickor. De behövs alltid och kan agera både som bord, blomfat utöver sitt vanliga brickjobb. Jag har ett gäng brickor men de här stora, det önskar jag ytterligare en. Det verkar ju uppenbarligen behövas.

Gillar du inte designen, mönster eller färg på den du hittar kan du enkelt måla om den. Gjort ett inlägg med just det HÄR.

Jag älskar denna bricka som jag fått med mig från föräldrahemmet. Den jobbar nu heltid och får stå lutad mot väggen i köket istället för i lådan. Annars är det mest vid födelsedagar den används, se exempel HÄR. Brickan är från 60-talet tror jag och jag trodde den var röd med skavmärken och bleknat på nåt sätt till orange. Det visade sig att så var det inte riktigt utan mamma målade om den till röd då hon inte gillade originalfärgen.

Det är just den där patinan jag älskar med brickan, och storleken så klart för den rymmer så mycket. Hoppas på många härliga stunder i trädgården i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.