Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 augusti, 2020

Hemma igen & kanske mitt bästa life hack!

Att komma hem efter 4 veckor i kappsäck är alltid väldigt speciellt. Känslan gav “borta bra men hemma bäst” kommer självklart på en gång men även fler känslor kommer efter. “Shit vad stort vi bor” är en. Efter att ha sovit på 6 olika ställen under vår västkustturné där alla rum har varit duktigt begränsade ytor så är vårt hus gigantiskt i jämförelse. “Vad lite av packningen jag använt och vad lite som behövs egentligen” är en annan. “Ska vi inte sova alla fem i samma rum nu?” var en tredje. Jaa, sedan dyker en massa annat upp men det kanske är ett annat inlägg.

Nu tillbaka till hemkomsten! Det har varit en gynnsam sommar för vår trädgård kunde vi se. Inte så brännande het och med lagom mängd regn tydligen för det hade växt rejält. Gräset stod högt och alla syrener stod riktigt kraftigt och inte så slokande som de kan göra annars.

Hög klöver är skönt att tassa med bara fötter i. Och att ha varit så nära varann så länge hade barnen svårt att vara ifrån varann märkte jag.

Barnen hade inte någon vidare hemlängtan egentligen. Bara lillkillen som sa dagen innan hemfärd att han längtade lite efter Stockholm. Efter exakt vad vara dock oklart.

Somrigt, vilt, högt och grönt.

Några av plantorna hade dock inte klarat sig så bra. Men något som överraskade var hur det växt goda ärtor bland tomaterna. Så kul!

Och här har vi en som saknat oss massor. Och som vi saknat honom, älskade katt! Birger lämnade inte min sida på hela första dagen vi var hemma. Han väckte mig med att sätta tassar på madrassen, sin nos precis vid min näsa och jamade högt. Vår andra älskling, Bernhard, som är en blyger även i vanliga fall var lite svårflirtad i början. Liksom smög sig in.

Life hack i hängmattan

Och nu till min bästa idé någonsin. Kanske. En självgungande hängmatta!

Du vet hur man så gärna vill att hängmattan ska gunga så där behagligt och mysigt men om man inte får putt av någon annan blir det ju svårt. Kanske det ändå går att fixa?

Jajamensan! Med ett snöre bundet i ett närliggande träd i rak vinkel ut från mattan får man ju draghjälp.

Håller det långa snöret i handen, drar det till mig och mattan kommer i gungning. Ligger sedan och njuter av gunget och med ett extra litet ryck då och då gungar jag vidare. Rogivande gungning non stop!

Bara för att vi är hemma igen och semestern är slut betyder det absolut INTE att sommaren är slut. Det visar minsta sagt termometern som snarare ger högsommarvärme än augusti. Skickar med en sommarlåt som fullkomligt osar sommar. Lyssna, titta inte på filmen.

Barn och djur är alla nöjda. Nu ska bara gräset klippas. Och kottar i mängder krattas bort. Japp, där var semesterlugnet och det kravlösa livet över tydligen. Att hyra sommarhus med noll ansvar för hus och trädgård var verkligen lyxigt. Kanske man kan tänka så även i sitt riktiga huset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.