Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 augusti, 2020

Liten rosa kräftskiva igår i trädgården

Halloj i fredagen! Igår var det nästan fredag hemma hos oss då jag drämde till med en liten kräftskiva med delar av familjen. “Det känns som fredag” sa sonen faktiskt. Mycket bra sätt att förlänga ledighetskänslan alltså, med små festligheter.

Just nu är Sånghäfte till kräftskivan mitt mest populära inlägg men igår var det inte snaps och sång utan bara en vardagsmiddag uppiffad. Sånt som gör vardagen lite roligare.

Jag hade fått ett pressprov på en ost som jag gjorde en paj på och ostpaj är ju något av de bästa tillbehören till kräftorna så varför inte löpa linan ut och göra en liten kräftskiva.

Och när jag är igång så vill jag ju göra det på riktigt. På med duk, fram med servetter, upp med ljusslingor och papparslyktor. Sen var det klart.

Jag är mycket förtjust i kombinationen rosa och rött och med röda kräftor och rosa duk har jag bra stöttepelare att jobba vidare med.

Två som tar det lugnt medan jag dukar. Sköna killar.

Jag letar alltid efter gamla papperslyktor på loppisar men tyvärr hittar jag inte många. Men de jag har är jag så glad i. Kommer låta dessa hänga uppe i helgen nu så jag kan njuta av dem länge. Ska ju inte regna på en vecka så varje middag kommer nu bli riktigt festlig.

Dessa är mina favoriter. Så gamla, så sköra.

Rosa och rött. Varför fick jag höra under hela min uppväxt att dessa färger skär sig? Har aldrig fattat det där. Vad får färger att skära sig? Hursomhelst, jag älskar rosta och rött ihop.

Hur gick det med pajen då? Jo, den blev helt magisk! Jag återkommer med receptet på den.

Efter en semester på västkusten och ätit de godaste räkorna någonsin så vill jag även få med lite räkor även här.

Då det blev en liten kräftskiva och rätt spontant fixad så tog jag frukostosten och knäcke istället för den brukliga kryddosten på rostat bröd. Går ju bra ändå.

En liten burk svenska kräftor i kombination med en förpackning av turkiska.

Jag har tidigare berättat om att julöl faktiskt är bra dryck till kräftorna.

Så har du någon gammal julöl från julen så har du rätt läge nu för att lägga dem i kylen.

Och en till favorit till kräftskivan: buketter av krondill som både doftar gott och är passande vackert.

Så mysigt att nyttja de sköna kvällarna nu och förlänga semesterkänslan. Ja, sagt det förr och säger det igen: semestern må vara slut men sommaren är det inte. Det gäller alltså att ta vara på dagarna.

Så glad i denna plats i trädgården jag upptäckte i maj. Av en slump flyttade jag bordet dit och där blev det kvar. Ser fram emot fler middagar där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.